Πανελλήνιες 2019: Βήμα-βήμα η διαδικασία ώστε να μπορεί ένας υποψήφιος να δει το γραπτό του

ΕΛΛAΔΑ

 

Πολλοί είναι οι μαθητές κάθε χρόνο στις Πανελλήνιες που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν μια μικρή αυτοψία στο γραπτό ή τα γραπτά που έχουν τις αμφιβολίες τους, μετά τις ανακοινώνεις των βαθμολογιών.

 

Η διαδικασία για να δει κανείς το γραπτό του από τις Πανελλήνιες

Σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι

που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες να καταθέσουν αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν.

Οπως αναφέρει το iefimerida, εκτός της σχετικής αίτησης, παράλληλα θα πρέπει να συνυποβληθεί και ένα παράβολο το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» με κωδικό «1390» (ποσού 80 ευρώ) για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών γραπτών δοκιμίων.

 

Τι μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι με τα γραπτά τους

Η όλη διαδικασία γίνεται κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση όπου υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή εάν το επιθυμεί ο ίδιος το παρών μπορεί να δώσει και κηδεμόνας του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

Να αναγνώσουν την φωτοτυπία του γραπτού τους

Να κρατήσουν σύντομες σημειώσεις από τις απαντήσεις τους

Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν:

Να βγάλουν φωτογραφίες ή βίντεο το γραπτό τους

Να πάρουν τη φωτοτυπία του γραπτού τους

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρών είναι ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης ΔΕ ή του Γραφείου ΔΕ ή ΕΕ, ενώ μετά την λήξη της επίδειξης ο υποψήφιος πρέπει να υπογράψει στην αίτηση που έχει υποβάλει ότι έλαβε γνώση του γραπτού του.

ΠανελλαδικέςαυτοψίαγραπτόφωτοτυπίαοδηγίεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα