Πανελλήνιες 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, πώς θα τις δουν οι υποψήφιοι

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Πώς θα δουν τις βαθμολογίες

Οι καταστάσεις αναρτήθηκαν στα Λύκεια όλης της χώρας και περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr

πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι που ακολούθησαν τη σχετική διαδικασία, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στις πανελλήνιες μέσω SMS. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (περί τους 72.000, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης) λαμβάνουν με SMS τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού. Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr.

Πιερρακάκης: Αυτονόητο βήμα

Για την ενημέρωση των υποψήφιων μέσω SMS για τις βαθμολογίες των πανελληνίων εξετάσεων, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι υποψήφιοι, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή». «Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.

Πόσοι έδωσαν εξετάσεις

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2021 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες. Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων προκύπτει από μία τουλάχιστον συμμετοχή σε πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Όσον αφορά στην πορεία των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί αύξηση στις λεγόμενες σχολές-«φιλέτα», λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ. Ειδικότερα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες, Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω ενώ άνοδος αναμένεται και στην Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Πού «σκόνταψε» το μέτρο του rapid test στην επιστροφή από τα νησιά

Νοσοκομείο Κατερίνης: Ασθενής κρεμάστηκε στο δωμάτιό του – Τον βρήκαν νοσηλευτές

Γκάφα ολκής για την ΕΛΑΣ: Τελικά η «κοκαΐνη» ήταν απλά στόκος!

Keywords
Τυχαία Θέματα