Παπαγγελόπουλος: Η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα βάλει τέλος στα μνημόνια

Πολιτική

«Η κρίση στην πατρίδα μας, τα μνημόνια, η υπερφορολόγηση, η οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση όχι μόνο της μεσαίας τάξης αλλά σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, δεν οφείλεται στη σημερινή κυβέρνηση αλλά στο φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα και στην εγκληματικά κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

Οι οποίοι

(πολιτικό σύστημα-οικονομική ελίτ) «όχι μόνο οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία, αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν να διασωθούν μαζί με τα προνόμιά τους σε βάρος του ελληνικού λαού αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή του», καταγγέλλει ο υπουργός και προειδοποιεί: «Αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση των Ελλήνων και γι' αυτό παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής δεν πρόκειται να υπάρξει», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, σχολιάζοντας την υπόθεση των "Paradise Papers", που συνδέονται με offshore εταιρείες και πρόσωπα που εδρεύουν σε «φορολογικούς παραδείσους».

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος καταθέτει, μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη βεβαιότητά του ότι «η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα βάλει τέλος στα μνημόνια και στην κρίση που τα προκάλεσαν».

Αναφερόμενος στο νέο νόμο για πόθεν έσχες την κατάθεση του οποίου προανήγγειλε πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει μιλώντας στο Πρακτορείο πως «οι βασικοί άξονες του νέου νόμου θα είναι η διαφάνεια, η ισονομία και ο σεβασμός στην ιδέα της Δικαιοσύνης» ενώ ειδικότερα για το πόθεν έσχες των δικαστών, σημειώνει ότι «η τήρηση δε, των υποχρεώσεών τους αποτελεί και τη μεγάλη δύναμή τους, γιατί η διατήρηση του ηθικού πλεονεκτήματος τους εξασφαλίζει το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη του λαού».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ερ.: Κύριε υπουργέ, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας, τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισ. ευρώ από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση, σε πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, άνεργους, νέους, χαμηλοσυνταξιούχους. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η δημοσιονομική υπεραπόδοση είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης που πλήττει τη μεσαία τάξη. Ποια είναι η θέση σας;

Απ.: Η αντιπολίτευση εμφανίζει μέγα έλλειμμα πολιτικής και αξιοπιστίας λόγω των κατ' εξακολούθηση εσφαλμένων πολιτικών επιλογών της και προσπαθεί απεγνωσμένα να το ισοσκελίσει με περισσή υποκρισία και ψευδείς ισχυρισμούς.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι η κρίση στην πατρίδα μας, τα μνημόνια, η υπερφορολόγηση, η οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση όχι μόνο της μεσαίας τάξης αλλά σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, δεν οφείλεται στη σημερινή κυβέρνηση αλλά στο φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα και στην εγκληματικά κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας.

Επιπλέον, ο ελληνικός λαός αυτό που διαισθανόταν και γι' αυτό εμπιστεύθηκε τον Τσίπρα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το βλέπει να πραγματοποιείται. Η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα βάλει τέλος στα μνημόνια και στη κρίση που τα προκάλεσαν. Μέχρι τότε θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους ασθενέστερους οικονομικά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ερ.: Στο ίδιο μήνυμα, για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως «η ελίτ φόρτωσε ξεδιάντροπα τα βάρη στους φτωχούς. Οff shore δεν έφτιαχναν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ καταλόγισε σε αυτήν την ελίτ την κύρια ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Είδαμε πρόσφατα μετά από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, την διαρροή εκατομμυρίων εμπιστευτικών ηλεκτρονικών εγγράφων που συνδέονται με offshore εταιρείες και πρόσωπα που εδρεύουν σε «φορολογικούς παραδείσους», τα περίφημα «Paradise Papers». Τα έγγραφα περιλαμβάνουν χιλιάδες ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων που μετέφεραν εκεί τα χρήματά τους για να μην πληρώσουν φόρους. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά έγγραφα ελληνικού ενδιαφέροντος. Εκτιμάτε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ε.Ε. και στη χώρα μας είναι επαρκές;

Απ.: Όπως ήδη απάντησα στην πρώτη ερώτησή σας, το φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα από κοινού με την κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας, όχι μόνο οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία, αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν να διασωθούν μαζί με τα προνόμιά τους σε βάρος του ελληνικού λαού αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή του. Αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση των Ελλήνων και γι' αυτό παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ερ.: Κύριε υπουργέ, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, χαρακτηρίσατε «λάθος και έγκλημα», την απόφαση του ΣτΕ για την ηλεκτρονική δήλωση του πόθεν έσχες. Είπατε επίσης ότι σε σύνολο 4.500 δικαστών έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες, 598 το 2016 και 605 το 2017, ενώ σε άλλες κατηγορίες υπόχρεων τα ποσοστά υποβολής κυμάνθηκαν, από 77% έως 97%. Προαναγγείλατε επίσης την κατάθεση νέου νόμου. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος και ποια είναι η άποψή σας για το θέμα;

Απ.: Οι διαρκείς εξελίξεις στην οικονομία και στην πολιτική επιβάλλουν προσαρμογή της νομοθεσίας. Νομικό πλαίσιο που σήμερα είναι επαρκές, αύριο ίσως είναι παρωχημένο. Οι νόμοι πάντοτε ψηφίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες που εμφανίζονται και επηρεάζονται από τα ιδεολογικά και πολιτικά ρεύματα που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Οι βασικοί άξονες του νέου νόμου θα είναι η διαφάνεια, η ισονομία και ο σεβασμός στην ιδέα της Δικαιοσύνης. Προσωπικά θεωρώ ότι οι Δικαστές έχουν αυξημένες υποχρεώσεις. Η τήρηση δε, των υποχρεώσεών τους αποτελεί και τη μεγάλη δύναμή τους, γιατί η διατήρηση του ηθικού πλεονεκτήματος τους εξασφαλίζει το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη του λαού. Ας μην το ξεχνάμε, ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής όλων μας και απ' αυτόν πηγάζουν όλες οι εξουσίες.

Ερ.: Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κομοτηνή, στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο, εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά, την δικαιοδοσία του μουφτή προαιρετική, την de facto δηλαδή κατάργηση του ισλαμικού νόμου, της Σαρία. Ποια είναι η σημασία αυτής της απόφασης και γιατί κατά την εκτίμησή σας, αργήσαμε τόσο;

Απ.: Κάθε βήμα προόδου είναι καλοδεχούμενο. Μην ξεχνάμε ότι και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠαπαγγελόπουλοςκρίσημνημόνιαΚυβέρνησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα