ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ γιατί χανόμαστε!

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Όλη αυτή η φασαρία που ξεσηκώθηκε γύρω από το κίνημα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο παραλογισμού στο οποίο συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτή τη χώρα. Πότε άλλοτε έγινε τόση συζήτηση ή ετέθη καν σαν θέμα ή σαν σκέψη το αν είναι στα όρια της «συνταγματικής ανοχής» μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Πότε άλλοτε ζητήθηκε ακριβής χάρτης και εξονυχιστικό σκεπτικό για το πώς και το γιατί αποφασίστηκε κάτι τόσο …«πρωτόγνωρο» – μια ειρηνική διαδήλωση;

Πότε άλλοτε πολιτικός τόλμησε να θέσει θέμα συνταγματικότητας για τις διαδηλώσεις; Πότε άλλοτε

συνέβη να εξευτελίζεται -με τους κινδύνους που συνεπάγονται από παρόμοιες λογικές- το σύνταγμα; Πότε άλλοτε το αυτονόητο -να είσαι αυτό που επιλέγεις ελεύθερα στην κοινωνική και πολιτική σου ζωή- ήταν κατακριτέο; Ήδη κυκλοφορούν ονόματα ανθρώπων οι οποίοι λοιδορούνται μόνο και μόνο επειδή δεν διαθέτουν ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ. Αυτή η φασιστικοποίηση της καθημερινότητάς μας γίνεται επικίνδυνη.

Όλα αυτά σε μια χώρα όπου έχει επικρατήσει η μεταπολιτευτική λογική του επαγγελματία διαδηλωτή, ο οποίος έχει κατοχυρωμένο το «δημοκρατικό» του δικαίωμα να πυρπολεί (ενίοτε και εγκύους…), να καταστρέφει συστηματικά τα πανεπιστήμια με την κομματική του ταυτότητα (τιμή του και καμάρι του), έχοντας ουσιαστικά την δεδηλωμένη στήριξη του συνόλου του πολιτικού συστήματος το οποίο στα χρόνια της μεταπολίτευσης παρακολουθούσε το φαινόμενο επεμβαίνοντας με θεωρητικές τοποθετήσεις που στην ουσία το νομιμοποιούσαν. Ποιος δεν θυμάται την Κερατέα, το πυρπολημένο κέντρο, τις λεηλασίες των καταστημάτων και την απόλυτη ανοχή απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα;

Με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε με το κίνημα των ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ήρθε στην επιφάνεια η βαθύτατη κομματική συνείδηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, όπως και το πόσο απογοητευτικά δέσμια του κομματικού συστήματός μας είναι η πολιτική σκέψη, πράγμα που σημαίνει ότι τα πάντα στην Ελλάδα χρίζουν κομματικής νομιμοποίησης. Έτσι, όλα τα κόμματα έπεσαν στην καλοστημένη αντιδημοκρατική, αντιπολιτική παγίδα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια θλιβερή επίδειξη μικροαστικού πολιτικού καθωσπρεπισμού δείχνοντας αμφιθυμία ή λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από αυτή την πρωτοβουλία πολιτών (οι οποίοι προφανώς έχουν ιδεολογικές, πολιτικές ή κομματικές απόψεις – δεν είναι από το διάστημα).

Οι πολίτες είναι πολιτικά όντα όχι κομματικά φερέφωνα.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται το δημόσιο συμφέρον κατά συνείδηση και όχι με βάση τις κομματικές ισορροπίες και μικροπολιτικές. Άρα η κουβέντα για το ποια σκοτεινή δύναμη κρύβεται πίσω από αυτούς, είναι ακραία προβοκατόρικη, επικίνδυνα αντιδημοκρατική και επομένως αντιπολιτική γιατί θίγει την ανεξάρτητη και αδέσμευτη συνείδηση του πολίτη.

Αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται ο κύριος Φίλης του οποίου ο βίος και η πολιτεία συνδέθηκαν αποκλειστικά με την κομματική του ιδιότητα γιατί δεν υπήρξε ποτέ πολίτης, αλλά ένα είδος πολιτικού Άμις (ακραία χριστιανική αδελφότητα, που μεταφράζει κυριολεκτικά τη Βίβλο)…

Μέχρι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε τα δεδομένα, καμιά συγκέντρωση δεν προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση αν ήταν για παράδειγμα οργανωμένη από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Αν όμως υποκινηθεί από μιαν ομάδα πολιτών, τότε εγείρονται τα πιο απίθανα ερωτήματα του κόσμου με κορυφαίο αυτό που διατυπώθηκε δια στόματος Φίλη.

Μια επίσης ενδιαφέρουσα αντίληψη που αναδείχτηκε στα πλαίσια αυτής της παραδοξότητας είναι ότι πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα για να εκφράσεις τη διαμαρτυρία σου! Με άλλα λόγια, για να διαμαρτυρηθείς, πρέπει να συντάξεις μια κυβερνητική πρόταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει τον παραλογισμό στην πολιτική ζωή, πράγμα σοβαρό όσο και επικίνδυνο. Αυτό είναι όχι μόνο το πιο αποκαρδιωτικό αλλά και το πιο ενδεικτικό των αντιδημοκρατικών του προθέσεων, σκέψεων και πράξεων, όπως αυτές εκφράζονται κατά καιρούς.

Για παράδειγμα, επέβαλε αναίμακτα στην πολιτική ζωή της χώρας την παγκόσμια πρωτοτυπία να ασκεί ταυτόχρονα χρέη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης! Κοντολογίς! να ψηφίζει και ταυτόχρονα να διαδηλώνει κατά αυτών που ψήφισε. Μπορεί αυτό να έχει και την ευτράπελη πλευρά του, ωστόσο, είναι η αρχή μιας πολύ σκοτεινής πορείας που ευχόμαστε να διακοπεί πριν γίνει ολέθρια.

Να θυμηθούμε μόνο -για το παράλογο του θέματος- ότι στην ουσία πέρασε η λογική πως για να έχει «συνταγματική» νομιμοποίηση μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρέπει να υπάρχει η κομματική σφραγίδα γνησιότητας, αλλιώς αυτοί που την υποκινούν είναι συλλήβδην ακροδεξιοί, (το ισχυρίζεται δε αυτό μια κυβέρνηση που στηρίζεται στην εξουσία με την ανοχή του ακροδεξιού μορφώματος των ΑΝΕΛ), ύποπτοι και κυρίως υποκινούμενοι από τις περίφημες σκοτεινές δυνάμεις.

Οι σκοτεινές δυνάμεις ωστόσο είναι ολοφάνερες και απεικονίζονται πλέον στο πρόσωπο της κυβέρνησης η οποία επενδύει επικίνδυνα στον ασυγκράτητο λαϊκισμό και στην κατάργηση της κοινής λογικής.

Το κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Οι διαδηλωτές δεν σημαίνει ότι με αυτό το σύνθημα θέλουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση και άρα πρέπει να καταθέσουν ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. (Για λόγους ιστορικούς καλό είναι να θυμηθούμε μετρικούς «έτοιμους» υπουργούς που διαδήλωναν την περίοδο των «ανεξάρτητων» και «μη υποκινούμενων» Αγανακτισμένων και ανέλαβαν την εξουσία κατόπιν για να επιβάλλουν τα μέτρα που όλοι …θαυμάζουμε και χειροκροτούμε).

Δηλαδή, σύμφωνα με τα νέα τετελεσμένα, από εδώ και στο εξής όσοι διαδηλώνουν, θα καταθέτουν και μια μπροσούρα με αναλυτικές εμπεριστατωμένες κυβερνητικές προτάσεις και θα εμφανίζονται με τον κομματικό τους κηδεμόνα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν ανέχεται τον δημοκρατικό αντίλογο - διάλογο και κυρίως τις εις βάρος της διαμαρτυρίες και καταφεύγει σε γελοιότητες προκειμένου να κρατήσει τα στοιχειώδη προσχήματα.

Το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ εκφράζει την αγωνία ενός λαού απέναντι σε μια τελείως αναξιόπιστη κυβέρνηση η οποία δεν σεβάστηκε ούτε μισή της κουβέντα, η οποία εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στο 100% των υποσχέσεων και των διαβεβαιώσεών της.

Είμαστε μάρτυρες ενός τερατώδους παραλογισμού και μιας προφανούς υποκρισίας: οι άνθρωποι οι οποίοι πριν έλθουν στην εξουσία. διέπραξαν όργια διαδηλώνοντας, (θυμηθείτε την περίπτωση της Μαρφίν ή του καμένου Αττικού), οι άνθρωποι οι οποίοι εξευτέλισαν την έννοια της διαδήλωσης μαζί με ομοϊδεάτες τους διαδηλώνοντας την πενταετία 2011 – 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η «Καθημερινή» 27.103 φορές, δηλαδή κατά μέσο όρο 15 φορές ημερησίως, άνοιξαν θιγμένοι κουβέντα γιατί ενοχληθήκαν από μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το διαδίκτυο προκειμένου να οργανωθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Θεωρούν τις διαδηλώσεις ιδιοκτησία τους, αποκλειστικό τους προνόμιο και ξενίζονται γι’ αυτήν την αλλαγή ρόλων οδηγώντας την κοινωνία στην σχιζοφρένεια.

Έχοντας κατορθώσει να εκτοπίσουν την λογική από το προσκήνιο της πολιτικής, είναι πλέον περισσότερο από ξεκάθαρο ότι τόσο στο πίσω όσο και στο μπροστινό μέρος του μυαλού τους σκέφτονται ολοκληρωτικά.

Γι’ αυτό κύριοι, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

ΠαραιτηθείτεΞενοφών Α.ΜπρουντζάκηςδιαδήλωσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα