Παρίσι: Συνέλαβαν άνδρα που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Στη σύλληψη ενός άνδρα στην πόλη Μπορντό, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, προχώρησε η Γαλλική Αστυνομία.

Την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική Αστυνομία της Γαλλίας

(PNAT) γνωστοποίησε στο ίδιο Μέσο ότι ένας 18χρονος συνελήφθη στο διαμέρισμα Τζιρόντι, στη νοτιοδυτική Γαλλία, με σχέδια να διαπράξει μία ή περισσότερες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο δημοσίευμα δεν αναφέρθηκε σύνδεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι και οι γαλλικές Αρχές έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα σε ένα φρούριο.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη μεγάλη διοργάνωση είναι δρακόντεια, καθώς πάνω από 60.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα επιτηρούν για την ασφάλεια αθλητών, θεατών, αλλά και όσων θα αποτελέσουν μέρος του μεγάλου αθλητικού ραντεβού. Το «μάτι» θα πέφτει κυρίως τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά και το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για το «ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο». Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, στους δρόμους του Παρισιού βρίσκονται 45.000 αστυνομικοί, 10.000 στρατιώτες, κάποιες χιλιάδες ειδικών φρουρών, drones, ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ακόμη και η τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Λονδίνο πριν από 12 χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που θα εργαστούν για την ασφάλεια είναι τριπλάσιος.

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale, πτήσεις επιτήρησης AWACS, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης Reaper και ελικόπτερα με ελεύθερους σκοπευτές υψηλού επιπέδου θα περιπολούν στον ουρανό του Παρισιού σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Μια «γεύση» είχε πάρει και η Αθήνα το 2004 με το περίφημο ζέπελιν, αλλά αυτό που θα γίνει στο Παρίσι, δεν θα έχει κυριολεκτικά καμία σχέση με το τότε.

Άλλωστε, το Παρίσι έχει γίνει επανειλημμένα στόχος αιματηρών επιθέσεων, ενώ το παγκόσμιο κλίμα δεν βοηθά, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πόλεμοι που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την Ευρώπη: αυτός στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Η Γαλλία θα παράσχει 24ωρη προστασία στην ομάδα του Ισραήλ»
Λόγω αυτής της συγκυρίας και δεδομένου ότι οι μνήμες του Μονάχου δεν έχουν διαγραφεί από το μυαλό και τη συνείδηση της αθλητικής κοινότητας, οι Ισραηλινοί αθλητές θα έχουν 24ωρη προστασία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανάν.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του βουλευτή, Τομάς Πορτέ, ο οποίος είπε ότι η αντιπροσωπεία του Ισραήλ δεν ήταν ευπρόσδεκτη και κάλεσε σε διαμαρτυρίες κατά της συμμετοχής τους.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ισραηλινοί αθλητές θα προστατεύονται όλο το εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων, 52 χρόνια μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου κατά την οποία 11 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Ζεζουρνέ, τόνισε σε συνάντηση των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ότι: «Θέλω να πω ότι εκ μέρους της Γαλλίας, στην ισραηλινή αντιπροσωπεία, σας καλωσορίζουμε στη Γαλλία για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Επίσης, τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του και επίσης «του πει ότι διασφαλίζουμε την ασφάλεια της ισραηλινής αντιπροσωπείας».

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Χάκερ διέρρευσαν έγγραφα από τον πάροχο υπηρεσιών του Πενταγώνου

Τραμπ: Πρόθυμος για πάνω από ένα ντιμπέιτ με την Χάρις – «Θα την νικήσω πιο εύκολα από τον Μπάιντεν»

Μακρόν: Με υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρίσι, Συνέλαβαν, Ολυμπιακούς Αγώνες 2024,parisi, synelavan, olybiakous agones 2024