ΠΑΣΟΚ: Ποιες είναι οι Μυρτώ Σαμαρά και Κατερίνα Σολωμού που τοποθετεί ο Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Κέντρο

Τις αλλαγές του για το αύριο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά από τηλεφωνήματα, καραμπόλες και συζητήσεις τρία νέα πρόσωπα «κάνουν την έκπληξη» στην σκληρή ηγετική πυραμίδα του Κινήματος.

Τα βιογραφικά των «νέων»

Στο – όπως το topontiki.gr έγραψε – το εννεαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο εκτός από τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκο Χριστοδουλάκη,

Μιλένα Αποστολάκη, Θανάση Γλαβίνα ρόλο παίρνουν και οι Μυρτώ Σαμαρά, Κατερίνα Σολωμού και το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σημαντική πορεία στα Κινήματα των ΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Κατερίνα Σολωμού: Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικά υπεύθυνη του Νοσοκομείο του Ρίου. Η κ. Σολωμού, αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του κόμματος ήταν υποψήφια βουλευτής στην Αχαΐα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας: «Η στήριξη μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι μια επιλογή προοδευτική και προοπτικής. Εκφράζει όλους εμάς που μείναμε στα δύσκολα, έχουμε σαφές ιδεολογικό πρόσημο και επιθυμούμε την συνέπεια και όχι οφίτσια και πολιτικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι με άλλους χώρους για προσωπικά κέρδη ή σωσίβια αποτυχημένων χώρων και προσώπων. Είμαστε και εμείς που δεν ζούμε από την πολιτική και δεν έχουμε σκοπό να ζήσουμε από αυτή».

Μυρτώ Σαμαρά: Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις πρόσφατες ευρωπαϊκές κάλπες και από τα νέα στελέχη με ταλέντο. Γεννηθείσα το 1985 μεγαλωμένη στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης μπορεί να προσφέρει στη διασύνδεση που αναζητά το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και τους χώρους εργασίας.

Γιάννης Βαρδακαστάνης: Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωή του αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο. Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ., που αποτελεί το τριτοβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο του αναπηρικού κινήματος της Ελλάδας, και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία-EDF, που αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος. Στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές ήταν επίσης υποψήφιος. Στα εσωκομματικά στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα γραφεία του Στέφανου Κασσελάκη για την προεκλογική του εκστρατεία (Photos)

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων τομεαρχών – Ο ρόλος που αναλαμβάνουν Δούκας και Διαμαντοπούλου

Ο Σαλμάς «ξαναχτυπά» την κυβέρνηση με ερώτηση για τη νοθεία στα καύσιμα -«Από τον Ιούνιο ενημέρωσα για το λαθρεμπόριο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ποιες, Μυρτώ Σαμαρά, Κατερίνα Σολωμού, Ανδρουλάκης, Πολιτικό Κέντρο,pasok, poies, myrto samara, katerina solomou, androulakis, politiko kentro