ΠΑΣΟΚ: Ποιοι μπορεί να αμφισβητήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη – Νέος γύρος εσωστρέφειας

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δείξει μία «συγκρατημένη ικανοποίηση» για το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν είναι λίγα τα στελέχη πρωτοκλασάτα και μη, τα οποία υποστηρίζουν πως στα όργανα του κόμματος θα πρέπει να τεθούν όλα.

Ποιοι αμφισβητούν τον Ανδρουλάκη

Είναι πέρα από σίγουρο ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε μία σαφώς καλύτερη εκλογική επίδοση, ωστόσο όπως δείχνουν οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

στέκονται στο γεγονός ότι για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση το Κίνημα ανεβάζει τα ποσοστά του. «Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας, επέλεξε να δώσει με συνέπεια μία πολιτική μάχη ιδεών, θέσεων και προγραμματικών λύσεων, έχοντας πάντα την πολιτική στο επίκεντρο μακριά από τον ευτελισμό, την απαξίωση και την τοξικότητα. Σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας -πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019-. Στα θετικά, σπάσαμε επιτέλους τη γαλάζια κυριαρχία στο χάρτη, «πρασινίζοντας» δύο νομούς της Κρήτης μετά από 12 χρόνια», ήταν άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένα από τα πρόσωπα τα οποία έθεσαν θέμα ηγεσίας είναι και η βουλευτής του Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ήρθε και σε σύγκρουση με τον βουλευτή και στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Παναγιώτη Δουδωνή.

«Η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη» είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής για την «σύντροφο» του. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γιαννακοπούλου σε χθεσινές δηλώσεις της είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού απάντησε χαρακτηριστικά, «όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη, όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος, κάνοντας λόγο για ανοιχτή συζήτηση την επόμενη μέρα.

Τι θα γίνει με τη θέση Γραμματέα

Οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία παρά τις πρώτες πληροφορίες οι οποίες ήθελαν να γίνεται την Κυριακή που έρχεται φαίνεται πως πάει προς το τέλος του μήνα. Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γραμματέα του Κινήματος δεν ήταν λίγοι ενός του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι περίμεναν την παραίτηση του από τη θέση του γραμματέα μετά την βαριά ήττα του. Ο ίδιος σε ανάρτηση του ανέφερε: «Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των Ευρωεκλογών θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Παράταξης. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική παράταξη και μια πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η προσπάθεια που κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί με συνέπεια, πίστη και ακόμη μεγαλύτερη τόλμη. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στα επόμενα βήματα της Παράταξης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις συνυποψήφιες και όλους τους συνυποψηφίους μου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που δώσαμε μαζί έναν μεγάλο αγώνα σε όλη τη χώρα. Καλή επιτυχία στους νέους ευρωβουλευτές της Παράταξής μας και καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ποιοι, Νίκο Ανδρουλάκη – Νέος,pasok, poioi, niko androulaki – neos