Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον σε ηλικία 76 ετών (videos)

Μία από τις σημαντικότερες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ένας άνθρωπος που ξεχώρισε για τη συμπεριφορά του, ο Σουηδός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Πάλευε με τον καρκίνο τον τελευταίο καιρό και είχε συγκινήσει την ποδοσφαιρική και όχι μόνο κοινή γνώμη με τη μάχη που έδινε.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποκαλύψει πως πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και έχει έναν χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση.

«Μου είπαν οι γιατροί πως στην καλύτερη περίπτωση μου μένει ένας χρόνος. Στη χειρότερη

κάποιοι μήνες. Θα το παλέψω όσο μπορώ. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι», είχε αναφέρει.

Πριν λίγες ημέρες, αποχαιρέτησε τους φιλάθλους με ένα συγκινητικό βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ανακοίνωση του θανάτου του αναφέρει: «Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον απεβίωσε. Μετά από μακροχρόνια ασθένεια, ο Σβεν πέθανε το πρωί στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Οι πιο στενοί συγγενείς η κόρη Λίνα, ο γιος Γιόχαν με τη σύζυγο Αμάνα και την εγγονή Σκάι, η σύντροφός του Γιανισέτ με τον γιο Αλσίντες, ο αδελφός Λαρς Έρικ με τη σύζυγο Γιούμνογκ. Η οικογένεια ζητάει σεβασμό στην επιθυμία τους να θρηνήσουν ιδιαιτέρως και να μη δεχθούν επικοινωνία. Συλλυπητήρια και χαιρετισμούς μπορείτε να αφήσετε στον ιστότοπο www.svengoraneriksson.com».

Ο διάσημος Σουηδός προπονητής στην προπονητική καριέρα του κάθισε, μεταξύ άλλων στον πάγκο της Γκέτεμποργκ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, αλλά και των Μπενφίκα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Νίκη-λύτρωση στο 96′ για τον Παναθηναϊκό – Εύκολο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Καραλής: «Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ, τώρα είμαι ο πρώτος που πέρασε τα 6 μέτρα»

Επικός Εμμανουήλ Καραλής: Νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6 μέτρα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα