«Πιο φθηνή η Ελλάδα από την Τουρκία»: Ατελείωτες ουρές στο Αϊβαλί για Λέσβο (Video)

Στα ύψη βρίσκεται η τουριστική κίνηση από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά.

Είναι ενδεικτικές οι ουρές χιλιομέτρων Τούρκων που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα και οι οποίες καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Αϊβαλί.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, πολίτης καταγράφει την ατέλειωτη ουρά που σχηματίστηκε στο Αϊβαλί, από Τούρκους που περιμένουν να πάρουν το πλοίο για τη Λέσβο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA,

τον ρόλο του καταλύτη στις αυξημένες ροές από την Τουρκία έπαιξε η τουριστική βίζα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την οποία οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται 10 ελληνικά νησιά για μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ένας ακόμη λόγος για την αύξηση των τούρκων τουριστών έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών στους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας.

Εκεί, οι επιχειρηματίες ανεβάζουν τις τιμές εξαιτίας των πλούσιων Ρώσων και Αράβων τουριστών που τα επισκέπτονται, με αποτέλεσμα οι τούρκοι πολίτες να επιλέγουν τα ελληνικά νησιά, τα οποία κατά περιπτώσεις είναι φθηνότερα.

Σύμφωνα με το ferryhopper, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβος – Αϊβαλί εξυπηρετείται συνήθως με έως και 4 δρομολόγια την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες και έως 7 δρομολόγια την εβδομάδα τον χειμώνα.

Οι εταιρείες που εξυπηρετούν τη σύνδεση είναι η Turyol, η Jalem Tur και η Ugur Jale Uluslararasi.

Το πρώτο πλοίο φεύγει συνήθως γύρω στις 09:00 από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Αϊβαλί και φτάνει στις 10:30, ενώ το τελευταίο πλοίο για Αϊβαλί αναχωρεί συνήθως στις 18:00 από το λιμάνι της Λέσβου και φτάνει στην Τουρκία περίπου στις 19:30.

Διαβάστε επίσης

Δελφοί: Έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα γάντια του 44χρονου συλληφθέντα

Πανελλήνιες 2024: Ξεκινά σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ατελείωτες, Αϊβαλί, Λέσβο Video,pio, ellada, tourkia, ateleiotes, aivali, lesvo Video