Κακοκαιρία Elias: Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια – Δύο οι επιβαίνοντες (videos)

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια μετά από πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου, στην περιοχή Αχλάδι.

Το ελικόπτερο Α – 109, πολιτικού τύπου, είχε απογειωθεί από το Μαντούδι εν μέσω της κακοκαιρίας Elias και θα προσγειωνόταν στον Βόλο και συγκεκριμένα στη ΒΙΠΕ Βόλου. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις

10:13 από Αφίδνες με προορισμό το Μαντούδι και μετέπειτα τον Βόλο. Πέρασε αρκετή ώρα και ο πιλότος δεν επικοινώνησε με την εναέρια κυκλοφορία και στην ΥΠΑ σήμανε συναγερμός και δόθηκε σήμα για έρευνα και διάσωση.

Η στιγμή της πτώσης

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή Αχλάδι, το ελικόπτερο έκανε έναν περίεργο ελιγμό και στη συνέχεια άκουσαν ένα κρότο.

Το ελικόπτερο σύμφωνα με τα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατέπεσε στη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο»

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν στις έρευνες τέσσερα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη ενώ συμμετέχει και Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειο 4 μποφόρ ενώ δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω του κατεστραμμένου -από την κακοκαιρία- οδικού δικτύου.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό»

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», δήλωσε στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες».

«Είχε χαθεί από τα ραντάρ»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ της ΥΠΑ για ώρα πριν πέσει στην περιοχή Αχλάδι.

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Στο σημείο σπεύδουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδή της και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: 63χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον ξάδελφο του ενώ κυνηγούσαν

Πειραιάς: Η στιγμή που οι δύο ναυτικοί πέφτουν στη θάλασσα – Βίντεο ντοκουμέντο

Κακοκαιρία Elias: Κανονικά η κυκλοφορία στην Πατρών – Αθηνών στο ύψος της Αιγιάλειας

Keywords
Τυχαία Θέματα