Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν κατάλαβε ο Κίσινγκερ και κατάλαβαν οι… μαριονέτες!

Στον Χένρι Κίσινγκερ πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος, αλλά ουδείς μπορεί να αγνοήσει τη στρατηγική του σκέψη και την επιρροή που ασκεί. Ο «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας στα 99 του (!) εξακολουθεί να παρακολουθεί τις μείζονες παγκόσμιες εξελίξεις και να παρεμβαίνει.

Μια παρέμβαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκανε προ ημερών για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Πλησιάζει ο χρόνος να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια

νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης», έγραψε στο περιοδικό «The Spectator», σε άρθρο με τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος».

Με απλά λόγια, αυτό που είπε ο «μάγος» είναι ότι, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος απ’ τον ουκρανικό «βάλτο», θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο πεδίο της μάχης και οι «στρατηγικές ανησυχίες τις Μόσχας». Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, ο Κίσινγκερ είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη αν στο νέο σύστημα ασφάλειας δεν συμπεριληφθούν τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας…

Η φωνή του Κίσινγκερ – η οποία συνοψίζει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ενοχλεί προφανώς αυτούς που έχουν επενδύσει σε μια παρατεταμένη κρίση στην Ευρώπη. Βασικοί αντιπρόσωποι αυτών των συμφερόντων (λόμπι του πολέμου στην Ουάσιγκτον) είναι οι Ουκρανοί, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υποχρέωση να χύνουν αίμα και να αποδέχονται την καταστροφή των υποδομών της χώρας τους. Αυτοί ανέλαβαν να «απαντήσουν» στον Κίσινγκερ.

«Ο κ. Κίσινγκερ ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα… ούτε τη φύση αυτού του πολέμου ούτε τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια τάξη», δήλωσε στο Telegram ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τι να πει κανείς; Δεν έχει καταλάβει ο Κίσινγκερ και έχουν καταλάβει οι μαριονέτες του Κιέβου…

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα των επιδομάτων είναι το οικονομικό «θαύμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική πτωχοκομείου στην Ελλάδα 2.0

Κάντο σαν το Κατάρ…

Keywords
Τυχαία Θέματα