Πόλεμος στην Ουκρανία: Σώθηκαν από τις βόμβες, έμπλεξαν με τη γραφειοκρατία…

Στα πλοκάμια της βρετανικής γραφειοκρατίας έχουν μπλέξει χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες που ζητούν άδειες εισόδου στη Βρετανία. Έχουν υποβληθεί 22.000 αιτήσεις, αλλά μέχρι τώρα έχουν διεκπεραιωθεί μόνον 760.

Στο Καλαί έχουν συρρεύσει εκατοντάδες Ουκρανοί, που βρίσκονται σε απόγνωση. Ανάμεσά τους η 17χρονη Γκαμπριέλα, που την ιστορία της ανέδειξε ρεπορτάζ της βρετανικής ταμπλόιντ Sun.

Η 17χρονη Γκαμπριέλα Ραμινισβίλι είναι από τους τυχερούς που έφυγαν από το Κίεβο. Σήμερα όμως έχει παγιδευτεί στα σύνορα Γαλλίας-Βρετανίας. Σε απόγνωση,

η νεαρή έγραψε σε μια κόλλα χαρτί ένα γράμμα προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να μπορέσει να ζήσει ασφαλής:

«Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ,

Σας παρακαλώ βοηθήστε εμένα, την οικογένειά μου και το λαό της Ουκρανίας.

Καταφέραμε να ξεφύγουμε από τους βομβαρδισμούς.

Η Ουκρανία δέχεται επίθεση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκοτώνει αθώους.

Είμαι τυχερή που έφτασα μέχρι το Καλαί, αλλά δεν μου επιτρέπουν να μπω στη Βρετανία.

Σας παρακαλώ να εξασφαλίσετε στους Ουκρανούς πρόσφυγες ένα μέρος για να ζήσουν με ασφάλεια. Η οικογένειά μου χρειάζεται visa.

Σας ευχαριστώ,

Γκαμπριέλα, 17»

Το γράμμα της Γκαμπριέλα προς τον Μπόρις Τζόνσον έχει διαβαστεί από εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. Έτσι έγινε γνωστή και η ιστορία της.

Ukrainian refugees stuck in Calais tell me there’s a gap as wide as the English Channel between the supportive rhetoric of the UK government and their experience on the ground. https://t.co/AHXGuD8FXU

— Mark Easton (@BBCMarkEaston) March 7, 2022

Εκείνο που έκανε αυτή την ιστορία ξεχωριστή – ανάμεσα στις χιλιάδες ιστορίες επιβίωσης των Ουκρανών προσφύγων – είναι ότι ο πατέρας της Γκαμπριέλα, ο Μίσα, εργάζεται στο Ανατολικό Λονδίνο, κάτι που υποτίθεται ότι θα διευκόλυνε την επανένωση της οικογένειάς του, πολύ περισσότερο αφού η Γκαμπριέλα και η μητέρα της έφτασαν μέχρι το Καλαί ως πρόσφυγες.

Η Γκαμπριέλα μαζί με την μητέρα της Μαρία θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι τη Λιλ, μαζί με άλλους 600 Ουκρανούς πρόσφυγες για να αντιμετωπίσουν και πάλι το τέρας της βρετανικής γραφειοκρατίας, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα εξασφαλίσουν άδεια εισόδου.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας επικοινώνησε με την υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πάτελ, ζητώντας την παρέμβασή της και διαβεβαιώνοντας ότι ..τουλάχιστον τα παιδιά δεν είναι τρομοκράτες».

Διαβεβαίωση που αναφερόταν στους φόβους που καλλιεργούνται στην βρετανική κοινή γνώμη, ότι μεταξύ των προσφύγων βρίσκονται και κάποιοι πράκτορες του Πούτιν…

Διαβάστε επίσης

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, σε πολυμερές και σε διμερές πλαίσιο, χωρίς αστερίσκους

Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση σε Αθήνα και Ευρώπη – Πτώση τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Κοινά σημεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Σώθηκαν,polemos, oukrania, sothikan