Πώς η κυβέρνηση «στήνει παγίδα» με τα μη κρατικά ΑΕΙ

Εκτός του ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια εκπεφρασμένο στόχο της ΝΔ, η νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί -με ταχείες διαδικασίες, αφού το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου- η κυβέρνηση, εκτιμάται ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση.

Γιατί; Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι θα είναι μεγάλη αντινομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ σε ένα από τα γνωστότερα μη κρατικά – και κερδοσκοπικού χαρακτήρα – πανεπιστήμια να εμφανιστεί πολέμιος μιας πρωτοβουλίας που επιτρέπει την ίδρυση παραρτημάτων των ΑΕΙ αυτών και στην Ελλάδα. Τονίζουν, δε, ότι ένα «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί ως υποκριτικό, υπό αυτές τις συνθήκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ίδια λίγο-πολύ ισχύουν και για το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας την υπαναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2007, όταν κατά τη συνταγματική αναθεώρηση είχε αρχικά συμφωνήσει για αλλαγές στο άρθρο 16, αλλά τελικά έκανε πίσω. Τώρα, η κυβέρνηση καλεί ανοιχτά τον Νίκο Ανδρουλάκη να στηρίξει και το πρώτο βήμα -το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση-, αλλά και το επόμενο, δηλαδή, την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Όπως και νά’χει, πάντως, ό,τι και να κάνει η αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα ισχύσει ο «νόμος του Λίνεκερ» που λέει ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται από 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», όπου «ποδόσφαιρο» είναι τα νομοσχέδια για τα ΑΕΙ και «Γερμανοί» είναι η κυβέρνηση…

Διαβάστε επίσης:

Ακρίτα για Ιερά Σύνοδο: «Κανένα παιδί δεν είναι αξεσουάρ»

Οι Χούθι, η φρεγάτα και η ναυτιλία

Ο Θάνος Πλεύρης σχολιάζει το γάμο του πατέρα του: «Αμαρτίες πατέρων παιδεύουσι τέκνα»

Keywords
Τυχαία Θέματα