Πώς ο Giannis έβαλε τα δίπιτα του Ζωγράφου στο μενού του ΝΒΑ!

ΑΘΛΗΤΙΚA

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ένα ή δύο δίπιτα σουβλάκια αποτελούσαν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το μεσημεριανό του. Το λουκούλλειο γεύμα του. Τώρα, που 22χρονος διεθνής Ελληνας άσος έγινε ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, η ομάδα του, η οποία έχει επενδύσει στο ασύνορο ταλέντο του, προς τιμήν του συμπεριέλαβε στο μενού της και το σουβλάκι!

Στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τού Giannis με τους Χιούστον Ρόκετς για το ΝΒΑ, οι Μπακς

ενημέρωσαν, μέσω των social media, τους φιλάθλους τους πως το «αθλητικό φαγητό της ημέρας» ήταν σουβλάκι με πίτα.

Ο Ελληνας αθλητής, που προσέφερε υπερηφάνεια και στους Μπακς με την επιλογή του -από τους... ψηφοφόρους του (κοινό, παίχτες και δημοσιογράφοι)- για να συμπεριληφθεί στην αρχική πεντάδα της Ανατολής για το επικείμενο All Star Game, πολλάκις έχει εκμυστηρευτεί το... παράπονό του, ότι ακόμα δεν έχει βρει ένα καλό σουβλατζίδικο στο Μιλγουόκι.

Στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεγάλωσε -ηλικιακά και μπασκετικά- τέτοια θέματα δεν είχε. Το θέμα της διατροφής του με σουβλάκια τού το είχαν λύσει οι παράγοντες του Φιλαθλητικού, οι οποίοι παρείχαν σ' εκείνον και στον μεγαλύτερο αδελφό του, Θανάση, τη δυνατότητα να ικανοποιούν πρωτίστως το στομάχι τους και δευτερευόντως τον ουρανίσκο τους με το ελληνικότατο έδεσμα.

«Για κάθε παιδί, πολλώ δε μάλλον για μεταναστόπουλο, το σουβλάκι είναι για εκείνα το χαβιάρι τους. Οταν, λοιπόν, έμεναν στην Αθήνα, είχαμε κάνει συμφωνία με ένα τοπικό σουβλατζίδικο στου Ζωγράφου να πηγαίνουν να τρώνε σουβλάκια μετά το σχολείο ο Θανάσης, αλλά και ο Γιάννης, και στο τέλος του μήνα πήγαινα και πλήρωνα εγώ», θυμάται ο Σπύρος Βελλινιάτης, ο άνθρωπος που τους ενέταξε στο μπάσκετ και στον Φιλαθλητικό.

«Να, εδώ καθόταν ο Γιάννης. Οχι στα σκαμπό, αλλά πάνω στον πάγκο, διότι δεν μπορούσε να βολέψει τα πολύ μακριά κάτω άκρα του», διηγείται ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου «Dennis» στου Ζωγράφου, Διονύσης Αντωνακόπουλος, κατάστημα το οποίο και τώρα, κάθε καλοκαίρι που έρχεται στην Ελλάδα ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, το επισκέπτεται για να θυμηθεί τις... γαστριμαργικές του ρίζες.

Τότε, βέβαια, όταν αρχικά σπούδαζε στο αθλητικό σχολείο Βύρωνα κι έπρεπε να επιστρέφει στου Ζωγράφου και με τα πόδια, το δίπιτο σουβλάκι δεν αποτελούσε για τον μικρό Γιάννη ένα απλό φαγητό για να ξεγελά την πείνα του, αλλά το.. στήριγμά του για να μπορεί να στέκεται στα πόδια του.

Αρωγοί
Τότε κι άλλοι από τον μικρόκοσμο του Φιλαθλητικού υπήρξαν αρωγοί του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, συμβάλλοντας στον επισιτισμό τους.

«Ο καθένας εξ ημών έκανε την υπέρβασή του», προσθέτει ο Σπύρος Βελλινιάτης, που ήταν εκείνος που πρώτος διέκρινε το ταλέντο των αδελφών Αντετοκούνμπο, εκείνος που έπεισε τον Γιάννη ότι το μέλλον του είναι στο μπάσκετ και όχι στο ποδόσφαιρο, αλλά και τον Θανάση ότι καλύτερα θα είναι να στραφεί στο μπάσκετ και όχι στον στίβο, εκείνος που τους πήρε από τον Τρίτωνα και τους πήγε στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου, διότι εκεί είχε βρει έναν... χορηγό: «Είχε προσφερθεί ο Λουκάς Καραγκούσης να δίνει 500€ μηνιαίως στην οικογένεια για να τα φέρνει κάπως βόλτα. Την τελευταία χρονιά, βέβαια, το ποσόν είχε αυξηθεί και είχε φτάσει τα 1.000 ευρώ, ίσως και παραπάνω. Επίσης, είχα παρακαλέσει -κι εκείνος μετά χαράς είχε αποδεχθεί- τον Κοσμά Χατζηχαραλάμπους, έναν Ελληνα από τη Ν. Αφρική, που διαθέτει το ταχυφαγείο "Γρηγόρης" στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάθε βράδυ, ό,τι περίσσευε να μου το έδινε κι εγώ με τη σειρά μου στη συνέχεια το προωθούσα στην οικογένεια», τονίζει ο Σπ. Βελλινιάτης, που είχε φροντίσει να βρει δουλειά, ως καθαρίστρια στην Intracom, η μητέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των αδελφών του.

Πρόσκληση σε γεύμα
Επίσης, όπως θρυλείται στη συνοικία του Ζωγράφου, όπου η οικογένεια Αντετοκούνμπο διατηρεί ένα διαμέρισμα σε μία παλιά πολυκατοικία, το οποίο στεγάζει, κάθε καλοκαίρι, την ηρεμία τους από το πολύβουο ΝΒΑ, o Τάκης Ζήβας, ο προπονητής που τους βοήθησε να εξελιχθούν, που ασχολήθηκε επί ώρες με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, αλλά λόγω του χαρακτήρα του δεν έχει πάρει το κομμάτι της δόξας που του αναλογεί, συχνά προσκαλούσε στο σπίτι τους κι έκανε το τραπέζι στον Γιάννη και τον Θανάση. «Ο Τάκης Ζήβας ήταν ίσως ο μοναδικός που είχε διακρίνει το τεράστιο ταλέντο του Γιάννη. Οταν όλοι μας εγκωμιάζαμε τον Θανάση, που και λόγω ηλικίας ήταν σε προκεχωρημένο μπασκετικό στάδιο, εκείνος επέμενε ότι το ταλέντο του Γιάννη δεν υπάρχει.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος που του έμαθε τη θέση του πλέι μέικερ κι εκείνος που είχε καταστήσει σαφές στους διοικούντες τον Φιλαθλητικό ότι, αν θέλουμε να αναδείξουμε το ταλέντο του Γιάννη, θα χάσουμε και παιχνίδια», θυμάται ο τότε έφορος της ομάδας μπάσκετ του Ζωγράφου, Αντώνης Κυπραίος.

Τότε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιζε μπάσκετ για ένα δίπιτο σουβλάκι, τώρα, με την εξέλιξη που έχει στο ΝΒΑ, από του χρόνου θα εισπράττει 25 εκατ. $ ετησίως. Οι δύο όψεις του ιδίου προσώπου...

Τον Οκτώβριο του 2015, σε περιοδεία των Μπακς στην Ταϊβάν, στο πλαίσιο των ενεργειών προώθησης του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναζητούσε εναγωνίως ένα κατάστημα που σέρβιρε σουβλάκια.

Πηγή: Έθνος

Μιλγουόκι ΜπακςGiannisAll Star GameΓιάννης ΑντετοκούνμποHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα