Ποσό-μαμούθ σε δημοπρασία για το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν (Photo)

Σούπερμαν: O υπ’ αριθμόν ένα σούπερ ήρωας, πούλησε το παρθενικό τεύχος του κόμικ.

Τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον δημοφιλή εξωγήινο που μας ήρθε από τον πλανήτη Krypton κι έσωσε τη Γη αναρίθμητες φορές έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία, γεγονός που επαληθεύθηκε και με το ποσό-μαμούθ που δαπάνησε ένας λάτρης του Σούπερμαν για το ιστορικό τεύχος της Action Comics που φέρει την ένδειξη «Νο 1».

«Έπιασε» 3,25 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική αγοραπωλησία, όπως αποκαλύπτει η ComicConnect, εταιρεία

online δημοπρασιών. Η εν λόγω τιμή αποτελεί την πιο μεγάλη που έχει σημειωθεί ποτέ για το κόμικ του 1938. Το παλιότερο ρεκόρ κατείχε από το 2014 τεύχος του ίδιου περιοδικού, έχοντας πιάσει τα 3,2 εκατ. δολάρια.

Ο Vincent Zurzolo της ComicConnect, που επέβλεψε την αγοραπωλησία, δήλωσε πως ήταν το τεύχος που «είναι στην πραγματικότητα η εκκίνηση του είδους των σούπερ ηρώων». Η πρώτη ιστορία του Σούπερμαν αφηγήθηκε στους αναγνώστες την καταγωγή του υπερήρωα και τον τρόπο που έφθασε στον πλανήτη μας, όπου έγινε γνωστός ως Κλαρκ Κεντ.

Ο πωλητής του τεύχους το είχε αγοράσει το 2018 έναντι 2 εκατ. δολαρίων. Ο Zurzolo δήλωσε πως ενώ το πρώτο τεύχος είχε κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, θεωρείται πως λιγότερα από 100 υπάρχουν ακόμα στον κόσμο.

Rare Superman comic sells for $3.25 million https://t.co/YCfN316k47 pic.twitter.com/me0AIaavs3

New York Post (@nypost) April 7, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα