Π.Ο.Υ. για κορωνοϊό: Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα από ό,τι υπολογίζαμε

ΚΟΣΜΟΣ

 

«Συνολικά, περίπου το 3,4% των αναφερόμενων κρουσμάτων κορονοϊού έχουν πεθάνει. Συγκριτικά, η εποχική γρίπη γενικά σκοτώνει πολύ λιγότερο από το 1% αυτών που έχουν μολυνθεί», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του WHO Tέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την Τρίτη στη Γενεύη της Ελβετίας.

Μια ομάδα του ΠΟΥ στην Κίνα διαπίστωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας από κορονοϊό κυμαίνεται μεταξύ 2% και 4% μέσα στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Εντωμεταξύ, το ποσοστό θνησιμότητας εκτός της Γουχάν, είναι 0,7%.

Ωστόσο, σύμφωνα

με τον Τέντρος, ο νέος κορονοϊός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα όσο η εποχική γρίπη.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι φοβούνται και νιώθουν ασφάλεια. Ο φόβος είναι μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση σε οποιαδήποτε απειλή, ειδικά όταν πρόκειται για μια απειλή που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως. Αλλά καθώς λαμβάνουμε περισσότερα δεδομένα καταλαβαίνουμε καλύτερα αυτόν τον ιό και την ασθένεια που προκαλεί ακόμη περισσότερο» εξήγησε ο Τέντρος, σημειώνοντας επίσης ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού εξακολουθεί να είναι εφικτός, παρόλο που περισσότεροι από 94.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί και πάνω από 3.200 έχουν πεθάνει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Π.Ο.Υ. το κύριο ζήτημα που επηρεάζει τις δυνατότητες των χωρών να αντιμετωπίσουν τον ιό είναι «η σοβαρή και αυξανόμενη αδυναμία προσφοράς εξοπλισμού ατομικής προστασίας αλλά και η κακή χρήση του εξοπλισμού αυτού όπως παρατηρείται παγκοσμίως».

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το COVID-19 χωρίς να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μας», σημειώνει ο Tέντρος, αναφερόμενος στις ελλείψεις μέσων ατομικών προστασίας σε νοσηλευτές και γιατρούς σε πολλά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Σημιεώνεται πως σήμερα 128 περιπτώσεις του ιού στις ΗΠΑ και εννέα άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει λόγω του κορονοϊού - όλοι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Πηγή: sputniknews.gr

ΚορωνοϊόςΠαγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα