Ψυχικό: Βρέθηκε πυρίτιδα στο σπίτι του 44χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου

Πυρίτιδα εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τσαντάκι μέσης του 44χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό.

Η μηχανή, τα γάντια και το μπουφάν του 44χρονου, που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη, έχουν μπει επίσης στο μικροσκόπιο των Αρχών που προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του …παζλ για να «δέσουν» την υπόθεση.

Ο φερόμενος δράστης -που αρνείται κάθε εμπλοκή με την

υπόθεση- οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Ο 44χρονος προσήχθη ως ύποπτος, με τις βαλίτσες στο χέρι ενώ ήταν έτοιμος να πάει διακοπές στην Κύθνο με τη σύντροφό του. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Στο διαμέρισμα οι «απαντήσεις»

Αρκετές από τις «απαντήσεις», που έψαχναν στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, βρέθηκαν στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύντροφό του. Εκεί, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κρύπτη, μέσα σε ψευδοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ρούχα, παπούτσια και άλλα προσωπικά αντικείμενα του 44χρονου, τα οποία έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ίχνη πυρίτιδας και DNA.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και όσα φέρεται να είπε στις Αρχές η σύντροφός του. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα αναγνώρισε σε φωτογραφία έναν άνδρα, με τον οποίο ο σύντροφός της ήταν συνεργάτες, και τον οποίο θεωρούν οι Αρχές «ηθικό αυτουργό».

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υλικό από κάμερες έδειξε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος. Πρόκειται για μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου.

Από εκεί φέρεται να πήγε στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Την Τρίτη, μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ αρχικά προς την περιοχή του Ζωγράφου για να καταλήξει στο υπόγειο πάρκινγκ του Αμαρουσίου, να αφήσει το σκούτερ και να φύγει με μηχανή μάρκας BMW, που ανήκει σε εταιρία και χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή, μετά την ταυτοποίησή του 44χρονου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επιχείρησε να μπει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης με ένα νοικιασμένο λευκό βαν. Εκεί, τον ακινητοποίησαν, ενώ ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, όχι όμως το σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας του τοπογράφου.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου έφτασε στο υπόγειο πάρκινγκ ένα ΙΧ με 2 άτομα: το ένα έφυγε με Ι.Χ. και το δεύτερο με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Τον 44χρονο «καίει» και κατάθεση αυτόπτη, ο οποίος είπε στις Αρχές πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Ψυχικού.

Διαβάστε επίσης:

«Στάθηκα τυχερή που δεν ήμουν ένα θύμα σαν την Καρολάιν» – Τι αποκαλύπτει η πρώην σύζυγος του 44χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου

Απόστολος Λύτρας: Κάνει μεροκάματα στην καντίνα των φυλακών Κορυδαλλού (Video)

Αλεξανδρούπολη: Απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό η νηπιαγωγός που κλείδωνε παιδάκια σε αποθήκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψυχικό, Βρέθηκε, 44χρονου,psychiko, vrethike, 44chronou