Ρεκόρ τηλεθέασης στις ιντερνετικές πλατφόρμες, λόγω νεανικού κοινού – Ήττα της παραδοσιακής τηλεόρασης

Αυξήθηκε το αποτύπωμα των υπηρεσιών στρίμινγκ στις ΗΠΑ καταφέρνοντας, εντός Ιουνίου, νέο ρεκόρ τηλεθέασης υποχρεώνοντας τα γραμμικά και τα καλωδιακά κανάλια σε υποχώρηση, σύμφωνα με τη Nielsen που καταγράφει συνήθειες και συμπεριφορές στην τηλεόραση σε ηλικιακή βάση άνω των δύο ετών.

Η εξήγηση προβλέψιμη. Η «εκτόξευση» τηλεθέασης στις OTT συνδρομητικές υπηρεσίες τον Ιούνιο σε σχέση

με τον προηγούμενο μήνα, οφείλεται ως κάποιο βαθμό στην αύξηση (2,1%) νέων ηλικιακά τηλεθεατών οι οποίοι πλέον δεν έχουν σχολείο.

Έτσι το μερίδιο από την πίτα τηλεθέασης στις υπηρεσίες στρίμινγκ διαμορφώθηκε στο 40,3%. Αποτελεί, δε, ρεκόρ από τότε που η εταιρεία ερευνών τηλεθέασης άρχισε να μετρά την συνδυασμένη τηλεθέαση (τηλεόρασης και στρίμινγκ σε μηνιαία βάση) αρχής γενομένης από το Μάιο 2021, σύμφωνα με εξειδικευμένα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι πλατφόρμες περιεχομένου διαρκούς ροής πρόσθεσαν 6% από εκείνο που είχαν τον Μάιο στους τηλεθεατές 2 έως 17 ετών αύξηση η οποία ενσωματώνει ποσοστό 16% σε παιδιά 2-11 ετών.

Οι ΗΠΑ αποτελούν αγορά – βαρόμετρο στις τάσεις, τις συνήθειες, τις συμπεριφορές που εκδηλώνονται στο τηλεοπτικό κοινό και αντανακλώνται στον οπτικοακουστικό χώρο.

Το συγκεκριμένο εύρημα αποτελεί δείκτη και ως κάποιο βαθμό συμβάλλει στην κατανόηση αντίστοιχων δεδομένων που καταγράφονται, για παράδειγμα, στην ελληνική μιντιακή αγορά. Μερίδιο περι το 23% της τηλεθέασης κατευθύνεται σε παρακολούθηση εκτός των παραδοσιακών ελεύθερης μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου, από γραμμικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, όταν το μέσο μερίδιο σταθμού που πρωτοπορεί κυμαίνεται μεταξύ 13,5% και 14,5% (μεσοσταθμικά).

Βέβαια στην Ελλάδα η συνδυασμένη τηλεθέαση δεν έχει αναπτυχθεί αλλά και οι έρευνες της μεταχρονολογημένης παρακολούθησης αν και κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνο από την εφαρμογή σχετικών μετρήσεων τηλεθέασης, η τηλεοπτική αγορά δεν είναι έτοιμη, από ότι φαίνεται, για να περάσει στην επόμενη φάση της εφαρμογής και της δημοσιοποίησης δεδομένων. 

Πίσω στις ΗΠΑ, το YouTube κατάφερε νεό ρεκόρ (9,9%) στο σύνολο της τηλεόρασης. Το Netflix είχε μεταβολή 12%, διαμόρφωσε το μερίδιο του στο 8,4% (απείχε 1/10 από την ισοφάριση του καλύτερου μερίδιου του μέχρι τώρα).

Τα γραμμικά κανάλια είχαν μια ώθηση η οποία αποδίδεται στο πρώτο Προεδρικό ντιμπέιτ, τους τελικούς του NBA και τους τελικούς του NHL Stanley Cup (του πρωταθλήματος χόκεϊ στον πάγο).

Κάτι «τσίμπησε» σε τηλεθέαση και η καλωδιακή τηλεόραση από το Προεδρικό ντιμπέιτ αλλά και από σειρές μυθοπλασίας που βασίζονται σε γεγονότα και αληθινές ιστορίες , αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές.

Διαβάστε επίσης:

TikTok: H viral «συνταγή» για να βράσεις πατάτες στο… πλυντήριο – (Video)

ΕΡΤ: Έρχονται 900 ώρες απευθείας μεταδόσεων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Μασίφ» η τηλεθέαση της σειράς «Στο παρά πέντε» – Πρώτη επιλογή της Τρίτης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεκόρ, – Ήττα,rekor, – itta