Ρεπορτάζ «γκαζόζα» για τον Στέφανο Κασσελάκη

Η είδηση ότι ψυχαγωγικοενημερωτική εκπομπή καναλιού εξασφάλισε δηλώσεις από μια ηλικιωμένη κυρία, μακροσυγγενή του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία «βαπτίστηκε» στην «κολυμπήθρα» της τηλεόρασης «γιαγιά» του, είναι η κορυφή ενός δημοσιογραφικού παγόβουνου. 

Το 2023 είδαμε και βλέπουμε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να ξεροσταλιάζουν έξω από το σπίτι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να ενημερώνουν τους τηλεθεατές- σε απευθείας μετάδοση σε κάποιες περιπτώσεις- πότε βγήκε από το σπίτι, με ποιόν βγήκε, τι φορούσε, τι καφέ

πίνει, αν τον συνόδευσε με μπάρα δημητριακών, σε πόσες γουλιές ήπιε τον καφέ, πώς κρατούσε το μπουκαλάκι εμφιαλωμένου νερού κλπ κλπ κλπ.

Η τηλεόραση της κλειδαρότρυπας προσπαθεί με το ζόρι να επιβληθεί ως ρεπορτάζ, ως «κανονικότητα» του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Με αμετροέπεια. Χωρίς ίχνος αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας. Μια κατασκευασμένη «Κασσελιάδα» ανούσια, ανέπνευστη, ξιπασμένη, ξεπερασμένη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από το βράδυ της Κυριακής πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως δημοσιογραφικό προϊόν με ουσία, το οποίο έστω να σκιαγραφεί το προφίλ του νέου αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν υπάρχει στο ιντερνετ. Παρά μόνον επιμελημένα generic κείμενα.

Για τον μέχρι χθες υποψήφιο στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν υπήρχε έστω ένα  ρεπορτάζ για εκείνον. Παρότι σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον κατοικοεδρεύουν ανταποκριτές ΜΜΕ της Αθήνας, κρατικών και ιδιωτικών. Πόσο δύσκολα μπορεί να μάθει κάποιος (έστω με ένα μέιλ) πώς βρέθηκε ως φοιτητής στην σχολή Ουάρτον του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων του κόσμου; Τι ακριβώς έκανε, για παράδειγμα, στην Goldman Sachs; Τι υποθέσεις, ενδεικτικά μια – δυο, είχε αναλάβει; Στον εφοπλιστικό κλάδο σε ποιο τομέα είχε αναπτύξει δραστηριότητα;

Μέχρι τώρα η προσέγγιση είναι – εξωφρενικά- επιδερμική. Πρόχειρη. Ρεπορτάζ- γκαζόζα. Ούτε για τις σελίδες ξεθωριασμένων glossy εβδομαδιαίων εντύπων. Η ευκολία στο ρεπορτάζ υπογραμμίζει το πασιφανές. Την κρίση και την απαξίωση στην ενημέρωση. Και ακόμα δεν έχει αρχίσει η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην «εποχή Κασσελάκη»

Fame Story: Ποιος το παρουσιάζει, πότε κάνει πρεμιέρα – Αυτοί είναι οι 4 κριτές (Video)

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη νίκη Κασσελάκη – Το αουτσάιντερ και η εντυπωσιακή νίκη (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρεπορτάζ, Στέφανο Κασσελάκη,reportaz, stefano kasselaki