Ρωσία: Παραγωγή ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την δηλητηρίαση των παικτών της ΤΣΣΚΑ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το 1995

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά το ιστορικό (από κάθε άποψη) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προημιτελικά της Euroleague το 1995.

Ενα παιχνίδι το οποίο θα έδινε στον νικητή το εισιτήριο για το Φάιναλ-4, αλλά το ματς εξελίχθηκε σε παρωδία, καθώς η Ρωσική ομάδα χτυπήθηκε από μαζική τροφική δηλητηρίαση και ολοκλήρωσε στο φινάλε

το παιχνίδι με 3 παίκτες.

Ηταν ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα παιχνίδια στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με δύο Ρώσους παραγωγούς, τους Ντένις Ροντίμιν και Ντιμίτρι Ρουντόφσκι.

Το ντοκιμαντέρ θα φέρει τον τίτλο «Poisoned Match» (σ.σ. «Δηλητηριασμένο ματς»), το οποίο καταγράφει τα όσα συνέβησαν πριν από 29 χρόνια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Ρώσων, πολλοί από τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λίγο πριν τον καθοριστικό αγώνα, με το ματς να ξεκινά κανονικά όμως. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ αδυνατούσαν να το ολοκληρώσουν και με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε μία κίνηση fair play, αφαίρεσε παίκτες του Ολυμπιακού από το παρκέ.

Το ντοκιμαντέρ έχει προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα παρουσιάσει μόνο την ρωσική πλευρά για τα γεγονότα.

«Ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα όπου η ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ πάλεψε για την πρόκριση στο Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό όπου δηλητηριάστηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια», είναι η περιγραφή της ταινίας στο IMDB.

Διαβάστε επίσης:

«Ζεστάθηκε» με… 30άρα στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, 85-56 τη Γαλατασαράι – Τιμήθηκε ο Αταμάν (Photos)

Αγνοούνται οι… Έλληνες στη Super League: Μόλις 24,43% το ποσοστό που αγωνίστηκαν την 5η αγωνιστική

Ατρόμητος – Λαμία 4-2: Οι Περιστεριώτες συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Παραγωγή, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό, 1995,rosia, paragogi, tsska, olybiako, 1995