Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο προσκήνιο και πάλι το σύνδρομο Μινχάουζεν από τους γιατρούς – Πώς αντέδρασε ο Κούγιας

Την αποκάλυψη ότι οι γιατροί σκοπεύουν να επαναφέρουν το σύνδρομο Μινχάουζεν για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη δίκη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας έκανε η εκπομπή Live News.

Ωστόσο, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας σχολίασε δηκτικά ότι «διαβάζουν πολλοί τα παραμύθια του Μινχάουζεν. Το δικαστήριο δεν είναι εκπομπή lifestyle».

«Όλο το σκεπτικό του βουλεύματος είναι ότι επέλεγε τα νοσοκομεία γιατί

είναι προστατευτικό περιβάλλον όπου εκεί θα μπορούσε να αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών χωρίς να γίνει αντιληπτή», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Το σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο με τους ασθενείς ασθενείς σε ποσοστό 99% είναι μητέρες. Έχουν την εικόνα του υπερπροστατευτικού γονέα που έχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο θύμα.

Τις περισσότερες φορές φέρεται να έχουν γνώσεις ιατρικής και η εφευρετικότητα τους είναι τέτοια που επινοούν ασθένειες εκεί που δεν υπάρχουν. Όλα για λίγη προσοχή και για να τραβήξει κάποιο άτομο κοντά του που απομακρύνεται.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί στις ένορκες καταθέσεις τους εξηγούν πως δεν ήταν παρόντες σε κανένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας. Αντιθέτως, παρούσα σε όλα ήταν η μητέρα και μάλιστα η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας που τους ειδοποιούσε.

Οι εξετάσεις της μικρής έβγαιναν πάντα καθαρές με τον Μάνο Δασκαλάκη να εξηγεί στην κατηγορούμενη πως ίσως ένας παιδοψυχολόγος πρέπει να εξετάσει το παιδί.

Μάνος: Το παιδί δεν έχει κάτι. Έχει κάνει όλες τις εξετάσεις από δύο φορές. Θα ξανακοιτάξουν όλες τις εξετάσεις πάλι μέχρι τη Δευτέρα και τη Δευτέρα θα φέρουν παιδοψυχολόγο μάλλον.

Κι ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης σκεφτόταν πως η 9χρονη κόρη τους χρειαζόταν ψυχολογική υποστήριξη, σύσσωμοι οι γιατροί σκέφτηκαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χρειάζεται βοήθεια.

Μάνος Δασκαλάκης: Ακούστε με, προχθές με τον ψυχίατρο, η Ρούλα ήθελε να σας πάρει τηλέφωνο, είχε πολλά νεύρα. Της είπατε να πάει να της πει πώς να διαχειριστεί το παιδί μετά. Ο ψυχίατρος δεν της είπε τίποτα για το παιδί. Τη ρωτούσε μόνο αν έχει αποπειραθεί ν’ αυτοκτονήσει, αν βλέπει δράκους, μόνο για το παιδί δεν της είπε κάτι.

Γιατρός: Εμείς πήραμε τηλέφωνο και είπαμε «έχουμε μία μαμά η οποία έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις με δύο απώλειες παιδιών και ήρθε μια τρίτη ανακοπή και θέλουμε να τη βοηθήσουμε στα πλαίσια αυτής της κατάστασης».

Μάνος Δασκαλάκης: Σας είπα, αντί να μας πει κάτι για το παιδί, προσπαθούσε να δει αν είναι τρελή η Ρούλα.

Γιατρός: Μη λες τρελή.

Αυτή η εξοργισμένη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σε εκείνη την κομβική στιγμή φρέναρε οποιαδήποτε περαιτέρω ψυχιατρική γνωμάτευση.

Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ψυχίατρο

Οι δυο γονείς ενημερώνονται πως η ανακοπή προκάλεσε τετραπληγία στην κόρη τους με τον Μάνο Δασκαλάκη να δηλώνει τότε βέβαιος πως ξέρουν πώς να το διαχειριστούν.

Μάνος Δασκαλάκης: Κοιτάξτε γιατρέ, είμαστε ο ένας 28 ετών, ο άλλος 32 ετών και ξέρουμε τι θέλει το παιδί μας. Και για το καλό του παιδιού μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί μας έχει μείνει μόνο αυτό το παιδί. Το τι έχουμε μεταξύ μας, θα το βρούμε εμείς. Από εκεί και πέρα, μακάρι να ήταν όλες οι γυναίκες σαν τη Ρούλα.

Γιατρός: Όταν έρχεται μια μητέρα και έχει αυτή την εικόνα, εγώ οφείλω σαν γιατρός να το διερευνήσω αυτό το πράγμα. Μήπως έχει καμία μανιοκατάθλιψη και πρέπει να τη βοηθήσουμε. Δε ζητήσαμε παιδοψυχίατρο. Ζητήσαμε να δουν αν αυτή η μανούλα θέλει βοήθεια για να μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Μάνος Δασκαλάκης: Ο ψυχίατρος δεν κατάφερε τίποτα. Παρά μόνο να την κάνει να γελάσει μαζί του.

Ο διάλογος θα σταματήσει εκεί. Όμως, στις μεταξύ τους συνομιλίες ο 30χρονος πατέρας θα πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου να σταματήσει την καραμέλα με το πένθος.

Ρούλα: Θα πεις στην ψυχολόγο ότι αφήνεις τη μάνα και το παιδί;

Μάνος: Γιατί το παιδί;

Ρούλα: Ενώ έχει πεθάνει το άλλο παιδί και τι περιμένεις να σου πει η ψυχολόγος; Μπράβο;

Μάνος: Τι θες να κάτσω να περάσουν τρία χρόνια και μετά να φύγω; Βγάλε την καραμέλα με το πένθος γιατί δεν σεβάστηκες τίποτα. Εσύ τα έφτασες όλα εκεί.

Ο Μάνος θα πει στον ψυχίατρο που εξέταζε τότε την Ρούλα πως δεν την είχε ικανή να αυτοκτονήσει. Λίγες ημέρες πριν όμως είχε προηγηθεί ο μεταξύ τους διάλογος.

Ρούλα: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.

Μάνος: Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Αν έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα. Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δεν σε φοβάμαι.

Ομοίως και η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, αρνήθηκε ενώπιον ανακρίτριας ότι η Ρούλα απειλούσε με αυτοχειρία.

Ανακρίτρια: Σύμφωνα με προηγούμενη κατάθεση σας, ο Μάνος σας ζήτησε να τη βρείτε διότι του έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Την εντοπίσατε τελικά σε ένα ξενοδοχείο στην Πάτρα και μετά από πολλές δικές σας πιέσεις δέχθηκε να επιστρέψει στο σπίτι και στο παιδί της.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: H αδελφή μου δεν είχε στείλει στον Μάνο μήνυμα ότι θα αυτοκτονούσε.

Επιπλέον στις 6/4/21 εξελίσσεται ο εξής διάλογος:

Δήμητρα: Σήκωσέ το τώρα…Και μετά αυτοκτόνα… Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σας καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα.

Ρούλα: Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα; Αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα;

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνέντευξη της πριν ένα χρόνο, είχε δηλώσει πρόθυμη να εξεταστεί από ψυχιάτρους προκείμενου να διαπιστωθεί αν τελικά πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν «by proxy».

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή στις απάτες τύπου phishing – Οδηγίες από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

Ελεγχόμενη έκρηξη σε μαύρη σακούλα έξω από το ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης – Είχε ωμά κρέατα (Photo/Video)

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι και σε χειρότερη οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου, Μινχάουζεν, – Πώς, Κούγιας,roula pispirigkou, minchaouzen, – pos, kougias