Το τρένο της Τρανσυλβανίας: Κάστρα, θρύλοι και γαστρονομία για τους επισκέπτες (Videos)

«Αυθεντική, φυσική και γεμάτη πολιτισμό» είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγραφεί η Ρουμανία, μια χώρα με πλούσια ιστορία και πανέμορφα τοπία.

Οι εμπειρίες που προσφέρει στον ταξιδιώτη είναι ατέλειωτες και εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που έχει ο καθένας.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαδρομή στην Τρανσυλβανία, στην καρδιά της Ρουμανίας, με μια παλιά αμαξοστοιχία, που μένει αξέχαστη. Το τρένο περνά από λόγους, καταπράσινα δάση και γραφικά χωριά, στη νότια Τρανσυλβανία και ο επισκέπτης γοητεύεται από τους θρύλους και τις ιστορίες που συνοδεύουν τις

τοποθεσίες, γνωρίζει την γαστρονομική παράδοση και επιστρέφει με κάθε λογής παραδοσιακά προϊόντα που θα βρει στο δρόμο του.

Η διαδρομή με το τρένο της Τρανσυλβανίας διαρκεί τέσσερις μέρες, ξεκινά από το Μπράσοφ για να καταλήξει στην ίδια πόλη, αφού έχει περάσει από τις κωμοπόλεις Σαστίζ, Σιγκοσοάρα, Μεντιάς, Άλμπα Ιουλία, Σέμπες, Σίμπιου και Φάγκαρας και διοργανώνεται μια φορά τον χρόνο.

Στο Μπράσοφ ο επισκέπτης απολαμβάνει ένα μοναδικό τοπίο περνώντας από τα χωριά Άρτσιτα, Κλόαστερφ, Μέσεντορφ, Βίσκρ και Κριτ, για να διανυκτερεύσει στην Σιγκοσοάρα.

Η δεύτερη μέρα αφιερώνεται στην επίσκεψη στην περιοχή Μεντιάς και στα γύρω χωριά για να καταλήξει στην Άλμπα Ιουλία, με το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο.

Ακολουθεί η διαδρομή από την Άλμπα Ιουλία μέχρι το Σίμπιου, περιοχή που θεωρείται από τις πιο πλούσιες γαστρονομικά στη Ρουμανία.

Και η τελευταία μέρα από το Σίμπιου και το Φάγκαρας – όπου πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το κάστρο της πόλης- καταλήγει στο Μπρασόφ.

Σε όλη τη διαδρομή οι επιβάτες του τρένου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά, ντόπια κρασιά και διάφορα λικέρ, που παρασκευάζονται σε μικρές οικοτεχνίες της Τρανσυλβανίας.

Στο Μπράσοφ

Ειδικά για το Μπράσοφ, απ’ όπου αρχίζει και καταλήγει η διαδρομή με το τραίνο της Τρανσυλβανίας, ο επισκέπτης πρέπει να είναι έτοιμος να αφιερώσει χρόνο για να θαυμάσει τα κτήρια με την γοτθική, μπαρόκ και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Η πόλη ιδρύθηκε το 1211 από ιππότες, εκεί που υπήρχαν τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης. Οι ιππότες της έδωσαν το χαρακτηριστικό της περιτειχισμένης πόλης, αναγνωρίζοντας την αξία της στους εμπορικούς δρόμους που συνέδεαν την ανατολή με την δύση.

Αξίζει να περπατήσεις στο πιο στενό δρομάκι της Ευρώπης, που είναι η Στράντα Σφόρι, πλάτους μόλις 1,2 μέτρων και μήκους 90 μέτρων, που βρίσκεται στην παλιά πόλη. Ο θρύλος λέει πως η Στράντα Σφόρι ήταν τόπος συνάντησης των ερωτευμένων που οι γονείς τους δεν ενέκριναν την σχέση τους και οι παλαιότεροι διαβεβαιώνουν πως οι νέοι που αντάλλασαν ένα φιλί στο δρομάκι αυτό δεν χώριζαν ποτέ.

Πανέμορφη είναι η πλατεία του παλιού δημαρχείου με τα μπαρόκ κτήρια και την Μαύρη Εκκλησία- την μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας. Ο ναός αυτός πήρε το όνομά του επειδή οι εξωτερικοί τοίχοι μαύρισαν από τους καπνούς της Μεγάλης Φωτιάς, το 1689 και ουδέποτε έκτοτε καθαρίστηκαν. Το εσωτερικό του ναού είναι εντυπωσιακό.

Λίγο έξω από την πόλη, στις παρυφές του βουνού Τάμπα, σε έναν ανοιχτό χώρο έχουν στηθεί τα σύμβολα του Μπρασόφ, που θυμίζουν την πασίγνωστη επιγραφή που δεσπόζει σε ένα ύψωμα πάνω από το Hollywood. Το σημείο αυτό φωτίζεται τη νύχτα και προσφέρει ένα εκπληκτικό πανόραμα στην πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Επέστρεφαν από κηδεία και έπεσαν σε νάρκη – 20 νεκροί, δύο βαριά τραυματίες

Ρωσία: Ιερέας αποκεφάλισε τη σύζυγό του μπροστά στην 8χρονη κόρη τους

Γάζα: Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ – Κατάπαυση του πυρός ζητά ο Μπάιντεν «για να φύγουν οι αιχμάλωτοι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμανία, Videos,roumania, Videos