Σε αναπτυξιακή κινητικότητα η Nova

Ετοιμασίες προγραμματίζονται στη Nova για μετεγκατάσταση ενόψει και της συγχώνευσης με την Wind θυγατρική της United Group του ζάμπλουτου Σέρβου επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ, ο οποίος θρυλείται πως έκανε αστραπιαίο, αλλά αθόρυβο, πέρασμα από την Αθήνα στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Η

μετακόμιση, λόγω της συγχώνευσης, αναμένεται το καλοκαίρι. Ήταν δε λόγος (ένας μεταξύ άλλων) για τον οποίο, όπως υποστηρίζεται,  ο Σέρβος πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σάουθάμπντον, πέρασε περι το 48ωρο στην Αθήνα.

Εξετάστηκαν διάφορες περιπτώσεις και φαίνεται να προκρίνεται η επαναξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διατηρεί η Nova από τη δεκαετία του ’90 στην Παλλήνη.

Εφόσον υλοποιηθεί το merge, κατά την επιχειρηματική γλώσσα, δηλαδή η συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων, η Nova θα αποκτήσει χαρακτηριστικά οργανισμού τηλεπικοινωνιών.

Λέγεται μάλιστα ότι από τη στιγμή κατά την οποία θα περιλαμβάνει πλέον και υπηρεσίες τηλεφωνίας η Nova, θα διαχωριστεί σε δύο τομείς.

Ο ένας θα αφορά στην τηλεόραση και ο άλλος στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (ίντερνετ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία) με ξεχωριστές εγκαταστάσεις.

Για το κομμάτι της τηλεόρασης, η Nova βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον όμιλο Βαρδινογιάννη για να μισθώσει μέρος των εγκαταστάσεων Studio Pro στο Πικέρμι, όπου στεγαζόταν έως πρότινος ο Alpha και σήμερα αποτελούν βάση για τις ψυχαγωγικές παραγωγές Star και Alpha και έδρα της εταιρείας παραγωγής Green Pixel.

Στα Studio Pro αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος περίπου 1000 τ.μ. ο οποίος δημιουργήθηκε όταν μετακόμισε ο ειδησεογραφικός τομέας και οι διοικητικές υπηρεσίες τοy Alpha στο τεράστιο κτιριακό συγκρότημα του Star στην οδό Βιλτανιώτη της Κάτω Κηφισιάς.

Στο Πικέρμι, λοιπόν, είναι σε αναμονή έτοιμες υποδομές τηλεοπτικής μετάδοσης με μηχανήματα ροής για live μεταδόσεις αλλά και γραφεία για διοικητικές υπηρεσίες.

Nova και Όμιλος Βαρδινογιάννη έχουν δώσει τα χέρια, κατά παρατηρητές του επιχειρηματικού χώρου και της τηλεοπτικής αγοράς και υποστηρίζουν ότι αναμένονται σύντομα οι τελικές υπογραφές με ορίζοντα υλοποίησης της «συγκατοίκησης» το προσεχές καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Αντίο, Κώστα

Άγιος Παΐσιος: Το Twitter αποθεώνει και το τέταρτο επεισόδιο της σειράς (Photos)

Άρης Πορτοσάλτε: Διέρρηξαν το σπίτι του – «Μπήκαν κάτι τσογλάνια…» (audio)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nova,