Σε ικανοποιητικά επίπεδα η τηλεθέαση των καναλιών τα Χριστούγεννα – 3-1 το… σκορ υπέρ του Alpha (πίνακες)

Τα ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων ανέφεραν «έξοδο» από τα αστικά κέντρα λόγω των Χριστουγέννων όμως υπήρχε μερίδα κόσμου που έμεινε «εντός» και συνδύασε το κλίμα των εορτών με τηλεοπτικά προγράμματα.

Ακόμα και στις γιορτές, ανάπαυλα στον «πόλεμο» της τηλεθέασης δεν έχει. Τα κανάλια οργανώθηκαν, έστησαν εορταστικά προγράμματα και τα «κατέβασαν» στο πεδίο της «μάχης» για την τηλεθέαση.

Η προπαραμονή των Χριστουγέννων ήταν -θα έλεγε κάποιος- μια συνηθισμένη ημέρα. Υψηλά τα μερίδια των Mega και Alpha,

με το κανάλι της Συγγρού να παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Διατηρήθηκε στην πρώτη θέση χάρη στην σειρά «Η γη της ελιάς» και το γκελ της κλασικής μουσικής κωμωδίας «Η κόμισσα της Κέρκυρας» με τη Ρένα Βλαχοπούλου αλλά και- νωρίτερα- με την κάπως ανεβασμένη απόδοση του μεσημεριανάδικου «Ελένη».

Παραμονή Χριστουγέννων «πήρε κεφάλι» ο Alpha, ο οποίος είχε καθώς φαίνεται και από τα δεδομένα της Nielsen για το τετραήμερο των Χριστουγέννων, καλύτερη απόδοση. Το βράδυ ωστόσο αναπτύχθηκε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο «Σπίτι με το Mega» και το «Just the 2 of Us» και από τις αποδόσεις των ειδικών για τη βραδιά εκπομπών φαίνεται να επικράτησε το μουσικό πρόγραμμα του Mega, σύμφωνα με τις δυναμομετρήσεις της Nielsen.

Ανήμερα Χριστούγεννα στις τηλεοπτικές επάλξεις παρέμεινε η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση» και έκανε τη διαφορά. Όμως αξιοπρόσεκτες μεταβολές παρουσίασαν στα μερίδια τους τα κρατικά κανάλια. Της  ΕΡΤ1  διαμορφώθηκε στο 7,3%, της ΕΡΤ2 σχεδόν ισοβάθμησε με του Open και της ΕΡΤ3 διπλασιάστηκε (3%). Τα κρατικά κανάλια αξιοποίησαν το μομεντουμ και προσέλκυσαν βλέμματα η ΕΡΤ1 με την ειδησεογραφική ροή, η ΕΡΤ2 με τη αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας και το βραδινό μουσικό-εορταστικό «Η αυλή των χρωμάτων» και η ΕΡΤ3 με την ζωντανή κάλυψη της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας.

Ακόμα μεγαλύτερος διαμοιρασμός τηλεθεατών καταγράφηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων με τον Alpha αν και με μικρότερες διαστάσεις στο μερίδιο του να διατηρείται στην κορυφή.

Το Open σχεδόν διπλασίασε το μερίδιο του- μπορεί να αποτελεί και ρεκόρ σταθμού για το πρόσφατο διάστημα- ξεπερνώντας την ΕΡΤ1 η οποία είδε το μερίδιο της να βελτιώνεται σε σχέση με αυτό που είχε καταφέρει τα Χριστούγεννα. Μάλιστα το Open ισοβάθμησε με το Mega και ήταν πάνω και από το Star.

Ο ΣΚΑΪ ήταν δεύτερος σε προτιμήσεις κανάλι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων κυρίως χάρη στις αποδόσεις που σημείωσαν η απογευματινή κωμωδία «Ο σπαγγοραμένος», το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η βραδινή ταινία περιπέτειας «Αναλώσιμοι 3».

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤ1: Νέα επικεφαλής στον Όμιλο διεθνώς η Λίντα Τζένσεν

ΕΡΤ: Έρχεται νέα σειρά – Η θριλερική «Πτώση» (Photos)

Ανασχεδιασμοί και εξελίξεις στην συνδρομητική τηλεόραση

Keywords
Τυχαία Θέματα