Σε «κόκκινο συναγερμό» η Τουρκία μετά την επίθεση στην TUSAŞ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS), στα περίχωρα της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια αυξήθηκαν σε επίπεδο «πορτοκαλί» συναγερμού. Στα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ γίνεται έλεγχος της ταυτότητας των επιβατών.

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν προειδοποιούνται να βρίσκονται εγκαίρως στα αεροδρόμια για το ενδεχόμενο πιθανών καθυστερήσεων.

Έκτακτο συμβούλιο
ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Ήταν μέλη του PKK

Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των δύο δραστών που πραγματοποίησαν την επίθεση, οι οποίοι διαπιστώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν μέλη του PKK.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε τις ταυτότητες των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην TUSAŞ.

Στην πρώτη του ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο άνδρας τρομοκράτης ήταν ο Ali Örek, με την κωδική ονομασία Rojger, μέλος του PKK. Στη δεύτερη ανάρτηση ανακοίνωσε την ταυτότητα της γυναίκας, η οποία ήταν επίσης μέλος του PKK, η Mine Sevjin Alçiçek.

Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu.

Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Şehitlerimize bir kez…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 24, 2024

Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu.

Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.

Şehitlerimize bir kez…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 24, 2024

Στην ανάρτησή του, ο υπουργός αναφέρει: «Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε την προδοτική τρομοκρατική οργάνωση, που στοχεύει στην ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη της χώρας μας, από τα εδάφη μας. Για άλλη μια φορά, εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι από την τρομοκρατική επίθεση πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 8 από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο.

Σε ανακοίνωσή του ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Αυτή η άθλια επίθεση ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να πολεμήσουμε κατά της τρομοκρατίας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκουλέρ δήλωσε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το TAI στοχοποιείται από τρομοκράτες» ενώ πρόσθεσε, «η Τουρκία δεν έχει υποκύψει ποτέ σε καμία απειλή και δεν θα υποκύψει ποτέ. Θα συνεχίσουμε να ανατρέπουμε τα κόλπα των προδοτών και να ματαιώνουμε τα σχέδιά τους» είπε.

Μετά την επίθεση, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν στόχους του PKK στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Αναφέρθηκε ότι στην επιχείρηση σκοτώθηκαν 2 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Το Big Brother αφαιρεί καρπούζι από το t-shirt διαγωνιζόμενης

Γάζα: Άλλο ένα ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο σε καταυλισμό προσφύγων άφησε πίσω του νεκρούς, μεταξύ τους και 9 παιδιά

Ένας νεκρός και τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Νορβηγία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, TUSAŞ,tourkia, TUSAŞ