Σεισμός 6,6 ρίχτερ στη Σάμο – Αισθητός σε όλη την Ελλάδα, έπεσαν κτίρια στην Τουρκία (Photos/Videos)

«Ταρακουνήθηκαν» τα νησιά του ΑιγαίουΕΛΛAΔΑ

 

Σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 της Παρασκευής, στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Σάμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα νησιά του Αιγαίου, την Αθήνα αλλά και την υπόλοιπη ενδοχώρα.

 

Ζημιές στη Σάμο

Εκτεταμένες

ζημιές έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στη Σάμο. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μησό υπάρχουν ήδη αναφορές για καταρρεύσεις κτηρίων, ενώ τα πρώτα λεπτά μετά από τον σεισμό παρατηρήθηκε έντονος κυματισμός κοντά στα παράλια.

Στο Καρλόβασι, κατέρρευσε τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου.

Λέκκας: Να μην πουν οι κάτοικοι της Σάμου σπίτια τους

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έκανε έκκληση να μην μπαίνουν οι κάτοικοι της Σάμου στα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακη Τσελέντη είναι πιθανό να σημειωθεί μετασεισμός ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ, με δεδομένο ότι ο κύριος σεισμός ήταν της τάξης των 6,7 Ρίχτερ.

 

Μήνυμα από το 112

Στις 14.15 η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Σάμου και των γύρω νησιών στο οποίο συμβούλευε να μείνουν μακριά από τις ακτές λόγω κινδύνου υψηλού κυματισμού. 

σεισμόςΑθηνάΣάμοςτώραΡίχτερHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα