Σεισμός στη Συρία: Φόβοι για απαγωγή της μικρής Άγια – Μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία (Photo/Video)

Το νεογέννητο ορφανό κοριτσάκι από την Συρία που ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού του, ενώ ήταν ακόμα δεμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα του μεταφέρθηκε «σε ασφαλή τοποθεσία» κατόπιν απόφασης της υγειονομικής αρχής του Αφρίν.

Η μεταφορά του νεογέννητου σε άλλο σημείο είναι προληπτικό μέτρο προστασίας της μικρής Άγια, διότι εκφράστηκαν φόβοι μήπως γίνουν απόπειρες απαγωγής της, δήλωσε πηγή στο BBC.

Τη Δευτέρα έγινε ένα βίαιο επεισόδιο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Άγια, όταν ένας

νοσοκόμος συνοδευόμενος από δύο ένοπλους χτύπησε τον διευθυντή του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε περιοχή ελεγχόμενη από τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.

Ο επικεφαλής της υγειονομικής αρχής του Αφρίν, Δρ. Άχμαντ Χατζ Χασάν διέψευσε τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν στο social media ότι το επεισόδιο αυτό ήταν μία αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής της Άγια. «Οι ισχυρισμοί για απαγωγή είναι προϊόν παρεξήγησης. Αυτό που έγινε ήταν εσωτερικό θέμα του νοσοκομείου και δεν είχε σχέση με το βρέφος», δήλωσε ο Δρ. Άχμαντ Χατζ Χασάν στο BBC.

Newborn baby found under the rubble in Aleppo, #Syria.

The building collapsed after 7.8 magnitude #earthquake jolted #Turkiye & Syria.

The mother of the baby was under the rubble. She died after he was born.#Turkey #TurkeyEarthquake pic.twitter.com/pkkjXNuqkc

— Ali Javed (@AliJaved29) February 6, 2023

Όταν η ιστορία της νεογέννητης μικρούλας έκανε τον γύρο του κόσμου πριν από λίγες μέρες εκδηλώθηκε πρωτοφανές ενδιαφέρον για την υιοθεσία του παιδιού. Ωστόσο οι τοπικές υγειονομικές αρχές τονίζουν ότι προτεραιότητά τους είναι η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του βρέφους και η προσεκτική έναρξη των διαδικασιών για την υιοθεσία.

Η μητέρα της Άγια γέννησε στα χαλάσματα του σπιτιού τους, που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού στην πόλη Τζιντάιρις. Μόλις έφερε στον κόσμο το μωρό η μητέρα πέθανε και οι διασώστες βρήκαν το βρέφος δεμένο με τον ομφάλιο λώρο.

Ήταν σε κακή κατάσταση, σκεπασμένο με σκόνη, ανέπνεε με δυσκολία και υπέφερε από υποθερμία. Στα χαλάσματα του σπιτιού βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα και ο πατέρας της Άγια, τα τέσσερα αδέρφια της και μία θεία της μικρούλας.

Newborn baby rescued after being found under the rubble in Aleppo, #Syria.

The building collapsed after 7.8 magnitude #earthquake jolted #Turkiye & Syria.

The mother of the baby died after he was born.#Turkey #TurkeyEarthquake pic.twitter.com/ChcqkEoJZY

— Ali Javed (@AliJaved29) February 7, 2023

Ο παιδίατρος Δρ. Χάνι Μαρούφ που φρόντισε την Άγια από την πρώτη στιγμή δήλωσε στο BBC ότι το βρέφος είχε «μώλωπες και εκδορές, υπέφερε από υποθερμία και ανάσαινε με δυσκολία». Ωστόσο ανταποκρίθηκε στις φροντίδες των γιατρών και μετά από ένα 24ωρο η κατάσταση ήταν καλύτερη.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χαλίντ Ατία δήλωσε ότι η σύζυγός του, που έχει ένα δικό της κοριτσάκι ηλικίας τεσσάρων μηνών, ανέλαβε να θηλάζει και την μικρή Άγια και να την φροντίσει μέχρι να βρεθεί κάποια ανάδοχος οικογένεια.

Η πόλη Τζιντάιρις βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία και από τον σεισμό κατέρρευσαν περίπου 200 κτήρια. Τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Λευκά Κράνη, που έσπευσαν να βοηθήσουν τους κατοίκους, έβγαλαν από τα ερείπια 517 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου στο δικαστήριο 25χρονη που αποκεφάλισε τον εραστή της – Επιτέθηκε στον δικηγόρο της (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Αντιμέτωποι με τις ασθένειες οι επιζώντες λόγω της έλλειψης νερού και υποδομών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα διασπά τις γραμμές άμυνας στο Λουγκάνσκ, το Κίεβο ζητά επιτάχυνση της ξένης βοήθειας

Keywords
Τυχαία Θέματα