Σιγκαπούρη: Στις φλόγες τα δύο τάνκερ που συγκρούστηκαν στα ανοιχτά – Φόβοι για πετρελαιοκηλίδα (Video)

Φλόγες συνεχίζουν να υψώνονται από τα δύο δεξαμενόπλοια που συγκρούστηκαν ανοιχτά της Συγκαπούρης με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τάνκερ “Hafnia Nile”, υπό σημαία Σιγκαπούρης, και στο  δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου “Ceres I”, υπό σημαία Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, περίπου 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το νησάκι Πέντρα Μπράνκα.

Two large oil tankers were on fire after colliding in waters

near Singapore, the world's biggest refueling port, with two crew members airlifted to hospital and others rescued from life rafts https://t.co/oZyIXVjfuQ pic.twitter.com/BcGm0yG3iI

Reuters (@Reuters) July 19, 2024

Το δεξαμενόπλοιο Panamax Hafnia Nile, χωρητικότητας 74.000 τόνων, μετέφερε περίπου 300.000 βαρέλια νάφθα, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων από την Kpler και την LSEG.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές τι καύσιμο μετέφερε το Ceres I, χωρητικότητας 300.000 τόνων, το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο «σκοτεινού στόλου» που συνήθως εμπλέκεται στο εμπόριο Ιράν/Βενεζουέλας.

Τελευταία φορά επισημάνθηκε ότι μετέφερε ιρανικό αργό, από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων.

Two oil tankers catch fire east of #Singapore

Read more: https://t.co/0OdQTb7lCj pic.twitter.com/ttbTDLMW5U

News.Az (@news_az) July 19, 2024Φόβοι για πετρελαιοκηλίδα

Το ναυτικό αυτό ατύχημα «εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τους αυξανόμενους κινδύνους για τη θαλάσσια κυκλοφορία, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου» αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Reuters, oι περιβαλλοντικές αρχές στη γειτονική Μαλαισία δήλωσαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για δράση σε περίπτωση εμφάνισης πετρελαιοκηλίδας.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς για κατασκοπεία – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών

Η «συγγνώμη» της Crowdstrike για το ψηφιακό χάος που προκάλεσε στον πλανήτη

Διεθνές μπλακ άουτ: Η Microsoft ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε η αιτία του προβλήματος – Προς επιδιόρθωση το τεχνικό θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα