«Σκίζουν» οι υπηρεσίες streaming- «Έκρηξη» συνδρομών παγκοσμίως

Στην Ένωση Εταιρειών Κινηματογράφου της Αμερικής, την Motion Picture Association (MPA), τρίβουν τα μάτια τους και δεν το πιστεύουν.

Οι αρχικές πεσιμιστικές εκτιμήσεις για πτώση των συνδρομών στην μετά την πανδημία του κορωνοϊού εποχή διαψεύδονται.

Τα στοιχεία της MPA δείχνουν ότι ο τομέας των υπηρεσιών streaming  (μεταφορά βίντεο και ήχου μέσω ιντρενετ ή οικιακού δικτύου LAN) βρίσκεται σε περίοδο άνθισης.

Μόνον στις ΗΠΑ το 2021 και συγκριτικά με το 2020 καταγράφηκε αύξηση των συνδρομών streaming σε ποσοστό 14% με αποτέλεσμα

οι συνδρομές streaming να έχουν  φθάσει τα 353,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η MPA στην ετήσια έκθεση της, γιορτάζοντας φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση της.

To success story των υπηρεσιών streaming οφείλεται στην αναζωογονημένες αγορές κινηματογράφου και ψυχαγωγίας στο σπίτι με έσοδα στα 99,7 δισ. δολάρια εντός του προηγούμενου έτους, ποσό που έχει ξεπεράσει την κατάσταση προ πανδημίας.

Ο δε τζίρος στις ΗΠΑ έφθασε τα 36,8 δισ. δολάρια, με το νούμερο να διπλασιάζεται (78,5 δισ. δολάρια) σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε μεγάλο βαθμό η «έκρηξη» αυτή οφείλεται κυρίως στην έντονη καταναλωτική κινητικότητα που παρατηρήθηκε στην ψηφιακή αγορά, η οποία στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 11% και διεθνώς κατά 24%.

Η MPA κατέγραψε αύξηση της ζήτησης και η προσφορά προσαρμόστηκε. Εντός του 2021 η αμερικανική βιομηχανία έβαλε σε παραγωγή 950 ταινίες.

Στο μεταξύ κυκλοφόρησαν 1826 πρωτότυπες σειρές– αύξηση 15% σε σχέση με το 2020.

Οι διάφορες streaming υπηρεσίες παρήγαγαν 179 πρωτότυπες ταινίες οι οποίες κυκλοφόρησαν αποκλειστικά μέσα από τις πλατφόρμες τους.

Πάντως το παγκόσμιο box office είναι κάτω από τα επίπεδα της πρό πανδημίας εποχής, αν και με αύξηση σε σχέση με το 2020 (ο τζίρος ήταν στα 21,3 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 81% σε σχέση με το 2020).

Οι σημαντικότερες αγορές των OTT που καταγράφουν μεγάλους τζίρους, εκτός των ΗΠΑ, είναι η Κίνα (7,3 δισ. δολάρια), η Ιαπωνία με 1,5 δισ. δολάρια και η Αγγλία με 800 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

«Βουτιά» στην τηλεοπτική διαφήμιση λόγω πολέμου – Η αντίδραση των καναλιών

Survivor: Το απαράδεκτο περιστατικό βίας και το τελεσίγραφο του Γιώργου Λιανού στους παίκτες (Videos)

Παπαδάκης: Ο τηλεθεατής που τον εκνεύρισε στον αέρα – «Άσε που θα μου πεις ότι γλείφω τον Άδωνι, ο κάθε βλάκας τώρα» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκίζουν, - Έκρηξη,skizoun, - ekrixi