Σωτηρέλης για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Ολίσθημα σε ανώτατο δικαστικό βαθμό (Ηχητικό)

Θέση για την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει τους πολίτες αν παρακαλουθούνταν πήρε ο Γιώργος Σωτηρέλης, έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.


Ο κ. Σωτηρέλης, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 μίλησε για «ολίσθημα σε ανώτατο δικαστικό βαθμό» και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά πρόσθεσε πως η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «λειτουργεί ως προέκταση της εκτελεστικής εξουσίας, ερμηνεύοντας

το Σύνταγμα και το ρόλο της ΑΔΑΕ, με βάση νόμους που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση και όχι να ερμηνεύει τους νόμους ακόμη και αυτούς με βάση το Σύνταγμα και τις προβλέψεις για τον ελεγκτικό ρόλο μίας Ανεξάρτητης Αρχής, όπως η ΑΔΑΕ».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «ο δικαστικός έλεγχος, όπως και η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και, ακόμη περισσότερο, στην άμεση ή έμμεση υποκατάστασή της εν προκειμένω από τα ελέγχοντα δικαιοδοτικώς την δράση της, όργανα της Δικαστικής Εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που αγάπησε, λέει ο Τασούλας

Επιστολή Δένδια στην ΕΕ για το περιστατικό στο Φαρμακονήσι – «Ανάγκη για μέτρα κατά της Τουρκίας»

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο βίντεο της καμπάνιας «Χάου του»-Οι προτάσεις για τα εργασιακά των νέων – Η απάντηση Χατζηδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σωτηρέλης, Ντογιάκου, Ολίσθημα, Ηχητικό,sotirelis, ntogiakou, olisthima, ichitiko