Στο Παρίσι έφτασε ο Ζελένσκι

Στο Παρίσι έφτασε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο υποδέχτηκαν η γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και η γαλλίδα ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά.

Στη συνέχεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο όπου θα έχει δείπνο με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν «τη στήριξη» της Γαλλίας «ως απάντηση στις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας, σε στρατιωτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο», σύμφωνα με το Ελιζέ.

«Η
Ρωσία μετατρέπεται σε ένα κράτος υποτελές στην Κίνα»

Την ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε σήμερα ότι η Ρωσία έχει ήδη «χάσει γεωπολιτικά» τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας παράλληλα πως η Ρωσία εισέρχεται «σε μια μορφή υποτέλειας στη σχέση με την Κίνα».

«Η Ρωσία έχει ήδη χάσει γεωπολιτικά», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα L’Opinion, αναφερόμενος στις σχέσεις της Μόσχας με τους παραδοσιακούς συμμάχους της, με την Κίνα ή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και τη Φινλανδία.

«Η Ρωσία εισέρχεται de facto σε μια μορφή υποτέλειας σε σχέση με την Κίνα, έχασε την πρόσβαση στη Βαλτική, η οποία ήταν κρίσιμη για τη Ρωσία, καθώς επιτάχυνε την απόφαση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μακρόν.

Παράλληλα, τόνισε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτό τον πόλεμο στρατιωτικά. Οπότε, είναι στο χέρι μας να δούμε πώς θα βοηθήσουμε τους Ουκρανούς στην αντεπίθεσή τους, πώς να προετοιμάστε το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας των διαπραγματεύσεων που αναπόφευκτα θα γίνουν».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Θρίλερ για γερά νεύρα με τα αποτελέσματα – Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου λένε ότι προηγούνται

Μεσανατολικό: Ρουκέτα «έσπασε» τη συμφωνία εκεχειρίας

Λονδίνο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ λόγω ύποπτου drone

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρίσι, Ζελένσκι,parisi, zelenski