«Στόλισμα» Τζόνσον για Μακρόν: Είναι γλείφτης του Πούτιν

Κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθές ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Τζιούτο Χάρι.

Σύμφωνα με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο Μακρόν «γλείφτη του Πούτιν» και έλεγε πως θα «του αλλάξει τα φώτα».

Αναφερόμενος στη χαοτική πρωθυπουργία Τζόνσον, σε ένα

podcast, ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επικράτησε μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τζόνσον-Μακρόν.

«Στην πρωινή μας συνάντηση, με την συμμετοχή μιας μικρής ομάδας, ο Τζόνσον εξαπέλυσε μία βίαιη επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν. Έλεγε πως είναι περίεργος, γλείφτης του Πούτιν», είπε ο Χάρι, προσθέτοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα καταστρέψει τον Μακρόν, χρησιμοποιώντας μία χαρακτηριστική αντιγαλλική βρισιά εναντίον του.

«Χρειάζεται ένα όργιο βατραχομαχίας (σ.σ. βρετανική βρισιά για τους Γάλλους). Θα πρέπει να του αλλαξω τα φώτα», είπε οΤζόνσον αναφερόμενος στον Μακρόν

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε μία ταραχώδη σχέση με τον Μακρόν όσο ήταν πρωθυπουργός, καθώς το Παρίσι και το Λονδίνο βρέθηκα συχνά σε αντιπαράθεση με αφορμή και τις εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε στο Politico ο Τσαρλς Γκρατ, διευθυντής του think tank Centre for European Reform.

«Υπήρχαν εντάσεις από νωρίς, όταν άτομα όπως ο Εμανουέλ Μακρόν πήγαν στην Μόσχα για να συνομιλήσουν με το Πούτιν», είπε ο Χάρι, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μακρόν στην Μόσχα λίγες εβδομάδες πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Νομίζω ότι ο Μπόρις την περιέγραφε σε ιδιωτικές συνομιλίες ως εμετική», πρόσθεσε ο Χάρι.

Αλλά ύστερα από λίγες εβδομάδες ο Μπόρις Τζόνσον και ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφεραν θα θάψουν το τσεκούρι του πολέμου. «Τα πήγαν πολύ καλά. Στην πραγματικότητα ήπιαν κι ένα ουίσκι μαζί στην σύνοδο κορυφής του G7», είπε ο Χάρι.

Διαβάστε επίσης:

Νέα τάση ή ανάγκη των εποχών; Σπουδαίοι μουσικοί πουλάνε τα δικαιώματα του συνόλου του έργου τους (videos)

Κολομβία: Ο Πρόεδρος Πέτρο διαψεύδει ότι βρέθηκαν τα 4 παιδιά – «Οι πληροφορίες που λάβαμε δεν επιβεβαιώθηκαν»

Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 88χρονο γιατρό μετά από 7 χρόνια ομηρίας (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στόλισμα Τζόνσον, Μακρόν, Πούτιν,stolisma tzonson, makron, poutin