Συμβουλές για να αποφύγεις τις καλοκαιρινές μυκητιάσεις

ΥΓΕΙΑ

 

Κάτι το αλάτι, κάτι το χλώριο, κάτι ο ιδρώτας και η μυκητίαση γίνεται ο φόβος και ο τρόμος του καλοκαιριού, κυρίως γιατί είναι τόσο εύκολο να την κολλήσεις. Οι λοιμώξεις είναι ένας από τους χειρότερους καλοκαιρινούς εφιάλτες των γυναικών, κι αυτό γιατί αυτή την περίοδο αυξάνονται αρκετά. Πολλές από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωπες με το πρόβλημα και γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει.

Η σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, η επαφή με την βρεγμένη άμμο, τα μαγιό που στεγνώνουν στο σώμα, η κοινή χρήση της πετσέτας αλλά και οι

συχνές σεξουαλικές επαφές, είναι παράγοντες που διαταράσσουν την ισορροπία του κόλπου κι ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων, με αποτέλεσμα τις συχνές κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο κόλπος διαθέτει τη δική του «καλή» μικροβιακή χλωρίδα . Η παρουσία της εκεί προστατεύει την περιοχή από τον εποικισμό από άλλους ξένους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Όμως όταν αυτή η ισορροπία διαταραχθεί, τότε εμφανίζονται κολπίτιδες με συμπτώματα όπως φαγούρα, κνησμό, κοκκινίλα, αυξημένα υγρά ή κακοσμία, που αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά και άμεσα, μπορεί να ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μια γυναίκα.

Αυτά είναι 10 tips για να προφυλαχθείς:

Ο καθημερινός καθαρισμός της περιοχής με ένα ειδικό προϊόν και άφθονο νερό είναι βασικής σημασίας για την υγιεινή του κόλπου: Η προσεγμένη καθαριότητα μετά από κάθε δραστηριότητα, όπως μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα κρίνεται απαραίτητη και θα πρέπει να γίνεται μόνο με ειδικά προϊόντα, που είναι κλινικά, δερματολογικά και γυναικολογικά ελεγμένα.

Μη χρησιμοποιείς ισχυρά αντισηπτικά και μην κάνεις κολπικές εσωτερικές πλύσεις, χωρίς ιατρικό λόγο: Το εσωτερικό του κόλπου αυτοκαθαρίζεται Τα ισχυρά αντισηπτικά ή τα αφρόλουτρα με μη ουδέτερο pH μπορεί να διαταράξουν τη μικροβιακή ισορροπία του κόλπου. Προτίμησε φυτικά σκευάσματα. Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα ασφαλής, εφόσον υποστηρίζουν ανάλογα τη χλωρίδα και το pH του κόλπου.

Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον: Προτίμησε βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα και τώρα το καλοκαίρι απέφυγε την συχνή χρήση στενών παντελονιών.

Χρησιμοποίησε ταμπόν όσο το δυνατόν λιγότερο: Ποτέ μην φοράς το ταμπόν σου πάνω από οκτώ ώρες και μην αφήνεις το σπιράλ για περισσότερο χρόνο από όσο σου έχει πει ο γιατρός σου.

Άλλαζε μαγιό: Μην αφήνεις το μαγιό να στεγνώσει πάνω σου. Η υγρασία του σε συνδυασμό με τη ζέστη του περιβάλλοντος ενισχύει την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Πάρε προφυλάξεις: Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος εγκυμοσύνης ή τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα οχήματα. Αν θες να αποφύγεις ακόμα και τις απλές μυκητιάσεις που θα σε ταλαιπωρήσουν, μην ξεχνάς το προφυλακτικό σε κάθε επαφή σου. Σε περίπτωση μυκητίασης η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται για τουλάχιστον 7 ημέρες ή να γίνεται με χρήση προφυλακτικού. Δυστυχώς, η μυκητίαση μπορεί να μεταδοθεί και στον ερωτικό σου σύντροφο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικός αλλά μπορεί να σε ξαναμολύνει αν δεν έχει ακολουθήσει θεραπεία παράλληλα με σένα.

Μην κάθεσαι στην άμμο χωρίς προφύλαξη: Αν δεν έχεις ξαπλώστρα, άπλωσε μια ψάθα και μια πετσέτα, προσέχοντας να παραμείνουν καθαρές.

Μη ξεχνάς το ραντεβού με το γυναικολόγο σου: Το τεστ Παπανικολάου θα σου δείξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κι ο γιατρός σου θα προτείνει την καλύτερη θεραπεία.

Απέφυγε να τρως πολλά γλυκά και άλλα σακχαρώδη: Αντίθετα επικεντρώσου σε τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου.

Αν νιώσεις έντονη φαγούρα, παρουσιάσεις ερεθισμό, αύξηση των υγρών, δυσοσμία ή πόνο στα γεννητικά όργανα, επισκέψου αμέσως το γιατρό σου.

μύκητεςΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣσυμβουλέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμβουλές,symvoules