Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Πρωτοποριακή επέμβαση έσωσε τη ζωή ενός δίχρονου μωρού – Τα συγχαρητήρια του Άδωνι Γεωργιάδη

Μια πρωτοποριακή και εξαιρετικά λεπτή επέμβαση σε ένα παιδάκι 2 ετών, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», αποδεικνύοντας την υψηλή επάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων που είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών θεραπευτηρίων.

Οι γονείς του παιδιού από την Ελβετία, έκαναν διακοπές στη Μύκονο, όταν ξαφνικά το παιδί τους, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, από ένα μαρμάρινο κομμάτι τραπεζιού. Αμέσως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ρήξη σπλήνας και

ήπατος. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά σοβαρή λόγω της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου σταθεροποιήθηκε.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»  και χειρουργήθηκε από γιατρούς στο τμήμα του Αγγειογράφου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιοποίησε το γεγονός και έδωσε τα συγχαρητήρια του στους γιατρούς που έδρασαν άμεσα.

Όπως τόνισε ο υπουργός, « διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα. Η επεμβατική πράξη πραγματοποιήθηκε από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ Σοφία» όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση».

Αναλυτικά το ιατρικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου, όπου συνεργάστηκαν τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγ. Σοφία» και του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς». Οι γιατροί εκτίμησαν τα πολύπλοκα προβλήματα του μικρού ασθενούς και συγκάλεσαν άμεσα Επιστημονικό Συμβούλιο, όπου συμμετείχαν ο θεράπον ιατρός, Χειρουργός Ιωάννης Γεωργόπουλος και μια ομάδα εξαιρετικά έμπειρων Λειτουργών του Ιπποκράτη από διαφορετικές ειδικότητες.

Την επεμβατική πράξη διενήργησε ο επεμβατικός ακτινολόγος Νικόλαος Πτώχης. Το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ Σοφία» όπου νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική σε άριστη κλινική κατάσταση.

Ο υπουργός συνεχάρη τους ιατρούς που έφεραν σε πέρας το απαιτητικό και σύνθετο περιστατικό και συγκεκριμένα στο καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Κλωνάρη Χρήστο, τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρεσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη , Φλούδα Λητω και Φιλίππα Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Γ Γεννηματάς Κ. Δημακοπούλου.

Επίσης, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματας» Ματίνα Παγώνη, που ενέκρινε τη διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, στο ΕΚΑΒ και τις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Ιωάννη Γεωργόπουλο και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη.

«Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων» σημείωσε ο υπουργός.

Από την μεριά του ο ιατρός Νικόλαος Πτώχης σε ανάρτησή του στο στα social media ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα: «Εάν μεγάλο ευχαριστώ στους Νοσηλευτές και στους Τεχνολόγους του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά αλλά και στο συγκεκριμένο περιστατικό με το 2 χρόνων παιδάκι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους ιατρούς από το Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία για το τεράστιο έργο τους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς και για την άψογη συνεργασία μας».

Ο γιατρός εκθείασε την ομαδική προσπάθεια που έγινε τονίζοντας: «τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν όταν βλέπεις να επανέρχεται το χαμόγελο στα χείλη των γονιών του παιδιού, απλά δεν περιγράφονται. Τη δική μας χαρά την αποτυπώνω με μια φωτογραφία των περισσότερων από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη Επεμβατική πράξη. Εγώ προσωπικά αυτά τα πράγματα που πετυχαίνουμε καθημερινά, τα αφιερώνω στα παιδιά μου που είναι η μεγαλύτερη και πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής μου».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Επαναλειτουργεί από σήμερα το Καραμανδάνειο

Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση νέου κτιρίου φαρμακείου και αποθήκης στο Γ.Ν.Π «Αγ. Ανδρέας»

Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ έστειλε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία για τα σκιαγραφικά φάρμακα

Keywords
Τυχαία Θέματα