ΣΥΡΙΖΑ: Χαρακτηριστικά προσωπικής αναμέτρησης με τον Μητσοτάκη δίνει ο Κασσελάκης στην κάλπη της Κυριακής – Το «παρών» Τσίπρα και η αποχή

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει στην κάλπη της Κυριακής χαρακτήρα προσωπικής αναμέτρησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πέφτει η αυλαία της εκλογικής του καμπάνιας η οποία κορυφώθηκε χθες με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ολοκληρώνεται απόψε με ομιλία στην Πάτρα.

Η χθεσινή του ομιλία ήταν αρκετά επικεντρωμένη στην προσπάθεια να αναδείξει εαυτόν ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη,

τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε ως κυνικό κι ανάλγητο επικεφαλής ενός διεφθαρμένου «καθεστώτος».

Σύμφωνα με τον Κασσελάκη, απέναντι στον πρωθυπουργό βρίσκεται ο ίδιος που αν και δεν είναι τέλειος όπως είπε χθες σε απολογητικούς τόνους για την προβολή της προσωπικής του ζωής, είναι «καθαρός» και «διάφανος». Ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του «στηρίξτε με αν θέλετε να αντέξω», αφού προηγουμένως είχε κινηθεί στο μοτίβο ότι τον πολεμάει το «βρώμικο σύστημα» Μητσοτάκη.

Θέλοντας μάλιστα να υπογραμμίσει το στίγμα του «καθαρού» αν και μη επαγγελματία πολιτικού, προέβη σε νέα επίθεση λέγοντας «εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης, δεν με κρατάει κανείς». Υπονοώντας προφανώς ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «τον κρατάει» ο πρωθυπουργός με τις υποκλοπές. Επανέφερε δηλαδή την κατηγορία του «εκβιαζόμενου» διότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης θα όφειλε να έχει καταθέσει προσωπική μήνυση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή και την είσοδό του στην πολιτική, αλλά στην περιπέτεια της δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες του, και δικαιολόγησε τα λάθη του με την άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας αλλά και με το στοιχείο της διαρκώς επικαλούμενης «αυθεντικότητάς» του, που αφήνει να εννοηθεί δεν χωρά πολιτικούς υπολογισμούς.

Αναγνώρισε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην χθεσινή συγκέντρωση και πρόβαλε έντονα το μήνυμα στήριξης της παρουσίας του πρώην προέδρου του κόμματος που κρίνεται σημαντική λίγα εικοσιτετράωρα μετά και την αναταραχή λόγω των δηλώσεων Οικονόμου που στόχευσε στελέχη της περιόδου Τσίπρα.

Ζήτησε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι των άλλων κομμάτων του προοδευτικού χώρου, προκειμένου από την Δευτέρα να διαμορφωθεί μια «αδιαμφισβήτητη», όπως τόνισε, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα εκφράσει τους πολίτες από την Αριστερά ως την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Αλλά και για να δοθεί ένα «ηχηρό χαστούκι» στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση. Αν αυτά τα δύο συμβούν την Κυριακή, είπε, τη Δευτέρα «όλα θα είναι αλλιώς» και θα μπει φρένο στην αλαζονεία του 41%.

Στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής, κάλεσε του πολίτες να «δώσουν μισή ώρα από την Κυριακή τους» για να πάνε στην κάλπη αλλά και να διαδώσουν το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως διεμήνυσε στους ψηφοφόρους ότι η αποχή στην πράξη δεν αποτελεί μήνυμα διαμαρτυρίας και προσπάθησε να τους κινητοποιήσει τονίζοντας ότι θα είναι έμμεση στήριξη του «41%», της κυβερνητικής αλαζονείας δηλαδή.

Το διπλό (; ) «παρών» Τσίπρα

Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα συσπείρωσης με την παρουσία του στην συγκέντρωση όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Ένα μήνυμα, εν μέσω κομματικού αναβρασμού, για την δημοσιοποίηση από τον Κασσελάκη των περιουσιακών του στοιχείων, κίνηση η οποία θεωρείται στο εσωτερικό άστοχη έως αυτοκαταστροφική, και δη την τελευταία εβδομάδα, αλλά και για τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου που στοχοποίησε πρώην στελέχη του κόμματος και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

Το «παρών» Τσίπρα πάντως δείχνει ότι αν και επικεντρωμένος στην διεθνή διάσκεψη του Ινστιτούτου του, τον ενδιαφέρουν και οι εξελίξεις στο εσωτερικό, σε αντίθεση με όσα είπε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι δηλαδή βλέπει να αναλαμβάνει ρόλο σε πιο διεθνές επίπεδο.

Κάτι τέτοιο φάνηκε άλλωστε να διαμηνύει και ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα και αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός. Σε άρθρο του με αφορμή την επικαιρότητα του πολέμου των «πόθεν έσχες» επισήμανε πως το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα είναι το πολιτικό του κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται στο έργο της διακυβέρνησής του και το οποίο είναι αυτό που φέρνει διεθνείς προσωπικότητες στην Αθήνα στα μέσα Ιουνίου. Και πως «αυτό το πόθεν έσχες αξίζει στην Αριστερά και σε όσους στάθηκαν τότε και στέκονται και τώρα όρθιοι σε συνθήκες γενικών εκπτώσεων». Έστειλε δε το μήνυμα πως όσα γράφει δεν αφορούν κάποια νοσταλγία του παρελθόντος αλλά αφορούν το μέλλον. Ως συμβολή για ένα προοδευτικό μέλλον παρουσίασε άλλωστε την επικείμενη Διάσκεψη για την ειρήνη καθώς όπως έγραψε «είναι μια σημαντική προοδευτική συμβολή στο σήμερα και στο αύριο. Έξω αλλά και μέσα…».

ReplyReply allForwardAdd reaction

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Χαρακτηριστικά, Μητσοτάκη, Κασσελάκης, Κυριακής –, Τσίπρα,syriza, charaktiristika, mitsotaki, kasselakis, kyriakis –, tsipra