ΣΥΡΙΖΑ: Νέα θύελλα λόγω «τρολ» – Αίτημα για διαγραφή Σπίρτζη, πρέσινγκ διαφωνούντων και αντιπερισπασμός Κασσελάκη

Δεν έχει τέλος η περιδίνιση του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ανοιχτά μέτωπα να πληθαίνουν αντί  να τίθενται υπό έλεγχο εν μέσω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών του Ιουλίου.

Οι αντιπαραθέσεις ηγεσίας κι εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται, αν και στην Κεντρική Επιτροπή καταγράφηκε μεν κακό κλίμα αλλά και μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η σύγκρουση καλοκαιριάτικα.

Χθες την ώρα που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία για τα οικονομικά

του κόμματος και των ΜΜΕ ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού και μέλους της ΚΕ Χρήστου Σπίρτζη και του στιχουργού και υποστηρικτή του Κασσελάκη, Νίκου Μωραϊτη ο οποίος από γκάφα «αποκάλυψε» επικοινωνία με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Μπάμπη Παπαδάκη, δικαιώνοντας όσους καταγγέλλουν σχέση της Κουμουνδούρου με τα τρολ που επιτίθενται στους διαφωνούντες και τα «βαρίδια» στο διαδίκτυο.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό κείμενο με 70 υπογραφές μελών προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας με αίτημα για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη – τυπικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας μπορεί να επιληφθεί άμεσα και να εκκινήσει διαδικασία ελέγχου.

Σε αυτό το κλίμα ο απεργιακός αναβρασμός στα κομματικά ΜΜΕ συνεχίζεται, με τους εργαζόμενους της Αυγής να κηρύσσουν νέα 24ωρη απεργία ενώ οι εργαζόμενοι του Κόκκινου συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας.

Νέο κείμενο κριτικής των 7 (που έγιναν 8) – Αίτημα να διαλυθούν οι σκιές για το μαύρο χρήμα

Στο μεταξύ στην Πολιτική Γραμματεία οι διαφωνούντες (οι 7 συν τον Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος απουσίαζε από την προηγούμενη συνεδρίαση) συντηρούν το πρέσινγκ στην ηγεσία με κριτική για όλα τα τρέχοντα καυτά θέματα.

Χθες ζήτησαν να μπει σε ψηφοφορία κείμενό τους με βασική αναφορά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο διαφανές κόμμα» ώστε να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα δια παντός και να εξαλειφθούν οι σκιές για το μαύρο χρήμα και την περίοδο της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα, θέμα που όπως λένε συκοφαντεί και υπονομεύει το κόμμα – και που άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος.

Όμως το θέμα έμεινε σε εκκρεμότητα, καθώς πλειοψηφία έδειξε να ζητά χρόνο αφού το παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση.

Με το κείμενό τους έθεσαν επίσης θέμα για τις οργανωτικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς θεωρούν λανθασμένη και διαλυτική την επιλογή κατάργησης των οργανώσεων μελών (Ο.Μ) και των Νομαρχιακών.

Παράλληλα, στη συζήτηση, έθεσαν και το θέμα των τρολ ειδικά μετά την τροπή που πήρε χθες με την εμπλοκή του Μπάμπη Παπαδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι 8 ζήτησαν εξηγήσεις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος με τα τρολ, χωρίς να δώσει άλλη συνέχεια. Τα μέλη της ΠΓ από την εσωκομματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν ότι έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις πάντως για το θέμα.

Μια πολύ σοβαρή συζήτηση που… ήρθε «εκπρόθεσμα»

Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης το Σάββατο είχε προαναγγείλει ώρα αποφάσεων για την τύχη των κομματικών ΜΜΕ, κατά τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία υπήρξαν μόνο αναλυτικές ενημερωτικές εισηγήσεις για τα οικονομικά του κόμματος και την κατάσταση της Αυγής και του Κόκκινου, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Αντιθέτως συνεργάτες του προέδρου έλεγαν ότι πρόκειται για πολύ κρίσιμη και μεγάλη συζήτηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ήταν δύσκολο να εξαντληθεί σε μία μόνο συνεδρίαση.

Είναι γεγονός πάντως, αν και το καμπανάκι των οικονομικών έχει χτυπήσει πολύ νωρίς στην Κουμουνδούρου, και μόνο την μείωση της επιχορήγησης να αναλογιστεί κανείς, αυτή η πολύ σοβαρή συζήτηση αφέθηκε για τα μέσα Ιουλίου, κατόπιν εορτής, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Αυγής, κι ενώ ο πρόεδρος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές απουσίασε δυο εβδομάδες στις ΗΠΑ ανοίγοντας από εκεί θέμα μέσω αναρτήσεων, για τα στενά οικονομικά με υπόνοιες για μαύρο χρήμα.

Και την ίδια μέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε ένα επικοινωνιακό γεγονός, που μοιάζει με αντιπερισπασμό, δηλαδή τις «αδιαμεσολάβητες» τρίλεπτες έως πεντάλεπτες συναντήσεις με πολίτες, με αποτέλεσμα την διακοπή της εν λόγω πολύ σοβαρής συνεδρίασης η οποία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Θύελλα για τα τρολ – Άγρια κόντρα Σπίρτζη-Μωραϊτη

Σημειώνεται πως από τους υπαινιγμούς για το μαύρο χρήμα και μετά έχει ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και η συζήτηση έφτασε στο αν υπάρχουν τρολ που πληρώνονται από την Κουμουνδούρου (και δη με μαύρο χρήμα), με τον Στέφανο Κασσελάκη σε συνέντευξή του στην αρχή της εβδομάδας (Μega) να διαψεύδει κάθε υπόνοια για τη «βάρδια» του, αφήνοντας όμως ανοιχτό το τι συνέβαινε στην «βάρδια» του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε η έκρηξη στο facebook του πρώην οικονομικού διευθυντή Θύμιου Γεωργόπουλου με αφορμή διαρροές της Κουμουνδούρου που επικαλούνταν ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής και οι οποίες μιλούσαν «για δήθεν υπέρβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της εκλογικής χρηματοδότησης που έλαβε το κόμμα μας για τις διπλές εθνικές εκλογές (Μαΐου και Ιουνίου) το 2023». Αφήνοντας έτσι να συντηρούνται οι σκιές περί μαύρου χρήματος.

Χθες το πρωί μιλώντας στο Open ο Χρήστος Σπίρτζης, είπε ουσιαστικά πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εθελοντές του διαδικτύου που 24 ώρες το 24ωρο ασχολούνται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, άρα, συμπέρανε πρόκειται για μισθοτούμενους εφόσον στην πράξη μιλάμε για full time δουλειά. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει πλήρη κατάλογο όσων έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι όλοι κι όλοι είναι «δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι» δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον στιχουργό Νίκο Μωραϊτη.

Ακολούθησε απάντηση Μωραϊτη στο X ο οποίος καλούσε τον Σπίρτζη να πει ευθέως ότι τον χαρακτηρίζει μισθοδοτούμενο ώστε να του κάνει αγωγή.

Ωστόσο η απάντηση συνοδευόταν από βίντεο με τη δήλωση Σπίρτζη για τους «έμμισθους» του διαδικτύου, στο οποίο εμφανιζόταν όμως και μήνυμα από τον Διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου με το σχόλιο «Αύριο πρέπει να τον φάει».

Κάτι που «τσίμπησε» ο Χρήστος Σπίρτζης καλώντας με νέα ανάρτησή του τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας να επιληφθεί.

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Γιάννη Μπρατάκου: Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του ΕΒΕΑ

Nέα ανάρτηση Κασσελάκη για Attica Bank: «Στηρίζω το δημόσιο συμφέρον χωρίς εξαρτήσεις, κάτι που είναι ξένο στην κυβέρνηση»

Άγρια κόντρα Σπίρτζη – Μωραΐτη για τα μισθοδοτούμενα τρολ

Keywords
συριζα, νέα, θυελλα, σταση εργασιας, εν λόγω, attica bank, τίθενται, μμε, απεργια, ψηφοφορία, τσιπρας, εκκρεμότητα, ηπα, βομβα mall, facebook, εκλογες, μαΐου, ιουνίου, full, time, attica, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, εβεα, μειωση μισθων, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, βιντεο, το θεμα, δουλεια, ηγεσια, ηπα, θεμα, κοντρα, μμε, τυχη, ωρα, attica, time, αγωγη, αφορμη, εβδομαδες, γεγονος, δημοσιο, δηλωση, δωσει, διαδικτυο, εγινε, ευρω, ειπε, εκκρεμότητα, εκρηξη, εβδομαδα, εν λόγω, επικοινωνια, ζητα, ιδια, κειμενο, κλιμα, κοκκινου, κομμα, μαυρο, μειωση, νικο, ουσιαστικα, πρωι, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, τίθενται, χρηστος, χρημα, ψηφοφορία, ωρες, attica bank, full, ιδιαιτερα, μοιαζει, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, – Αίτημα, Σπίρτζη, Κασσελάκη,syriza, – aitima, spirtzi, kasselaki