ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή μεταφέρεται η σύγκρουση μετά τη διπλή πρόκληση για κάλπες και το «όχι» Κασσελάκη – Τα πιθανά σενάρια

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταφέρεται η σύγκρουση της ηγεσίας με τα μπλοκ που τον αμφισβητούν κι ενώ για μία ακόμη φορά δεν σήκωσε το γάντι για κάλπες που τέθηκε από δύο πλευρές αυτή τη φορά, από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο (εκ μέρους των 87) αλλά και από τον Παύλο Πολάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε να τους παραπέμπει στο Συνέδριο και να μεταβάλει την στάση του ως προς την μομφή. Από

τη γραμμή  «όποιος θέλει, να μου κάνει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή» πέρασε στο «η πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα». Και πρόσθεσε πως «είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα  από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε Καταστατικό συνέδριο».

Νωρίτερα, πάντως είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο της προσφυγής σε κάλπες.

Στη συνεδρίαση φάνηκε πλέον καθαρά ότι υπάρχει ισχυρή αμφισβήτηση από δύο πλευρές (87 και αμφισβήτηση) που τον καλούν να προσφύγει στις κάλπες με δική του πρωτοβουλία ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Έντονη ήταν η αντίδραση από τους Θανάση Θεοχαρόπουλο, Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον πρώτο κατά πληροφορίες να επισημαίνει στον Πρόεδρο ότι “την ρευστοποίηση την προκαλείς εσύ όπως και την τοξικότητα με τα βιντεάκια με τις επιθέσεις κατά στελεχών“.

Η κα. Νοτοπούλου αποχωρώντας από τη συνεδρίαση έκανε λόγο για πρόβλημα που «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε», επισημαίνοντας την «πλήρη διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης είπε ότι πρέπει να γίνει μια «πολιτική συμφωνία» ώστε το κόμμα να οδηγηθεί σε κάλπες, διαφορετικά, είπε «υπάρχει και ο άλλος τρόπος» παραπέμποντας στην πρόταση μομφής. Κοινώς, του έθεσε το δίλημμα, ή κάλπες ή πρόταση μομφής.

Τον πρόεδρο και τη θέση του στήριξε ο Νίκος Παππάς ο οποίος νωρίτερα διεμήνυε σε συνομιλητές του πως οι κάλπες θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σενάρια στην ΚΕ

Πλέον τα σενάρια που διαμορφώνονται είναι στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου

-Είτε να υπάρξει μία πρόταση μομφής από τον Παύλο Πολάκη η οποία θα στηριχθεί και από τους 87

-Είτε οι 87, εφόσον δεν συμφωνήσουν με το πλαίσιο του Παύλου Πολάκη, να καταθέσουν χωριστή, δική τους πρόταση μομφής. Δηλαδή να έχουμε 2 προτάσεις μομφής.

Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης να «σπάσει» και να ανακοινώσει προσφυγή στη βάση – κανείς δεν το αποκλείει με βεβαιότητα.

Όπως πλέον, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, κανείς δεν προεξοφλεί ποια θα είναι η έκβαση μιας πρότασης μομφής, κοινής ή στα δύο, καθώς υπάρχει και το θέμα των αλλαγών που έχουν προξενήσει δυσαρέσκεια σε πολλούς και από το προεδρικό στρατόπεδο.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Καταστατικού συνεδριάζει και σήμερα, καθώς ο χρόνος πιέζει και πρέπει να καταλήξει για το πλαίσιο των αλλαγών που τελικά θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Κασσελάκη κατά Τσίπρα: Έστελνα μηνύματα αλλά τηρούσε σιγή ιχθύος

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: Η μείωση ΦΠΑ στον καφέ λειτουργεί, αλλά στο ελαιόλαδο όχι;

Υπουργείο Υγείας: Αυτά είναι τα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς των άγονων περιοχών – «Η στήριξη του ΕΣΥ είναι πρώτη προτεραιότητα» λέει ο Μητσοτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κεντρική Επιτροπή, Κασσελάκη –,syriza, kentriki epitropi, kasselaki –