Τα ιστορικά επιτεύγματα του συλλέκτη μεταλλίων, Λευτέρη Πετρούνια, η αγκαλιά της Μιλλούση και το… ραντεβού στο Λος Άντζελες (videos)

Το ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν αποτελεί έκπληξη. Εκπληξη θα ήταν να μην είναι εκεί.

Το σημερινό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παρίσι, έχει ξεχωριστή ιστορία και μοιάζει σαν να είναι χρυσό.

Πρώτον γιατί γνώριζε πως οι Κινέζοι δύσκολα θα… λύγιζαν στο πρόγραμμά τους και δεύτερον γιατί έχει περάσει πολλά την τελευταία διετία.

Με την οικογένειά του να έχει μεγαλώσει, οι υποχρεώσεις έχουν μεγαλώσει, ωστόσο κατάφερε να

κάνει την σωστή προετοιμασία, να ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμών και χειρουργεία.

O Πετρούνιας κατάφερε σήμερα να τα αφήσει όλα στην άκρη, να αφήσει στην άκρη και την όχι και τόσο -επιπέδου Πετρούνια- εμφάνιση στον προκριματικό και πραγματοποίησε μία σχεδόν άπταιστη εκτέλεση του προγράμματός του, βαθμού δυσκολίες 6.3.

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε, το τρίτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το χρυσό στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο, τον κάνει τον μόνο αθλητή στους κρίκους με 3 μετάλλιαστην ιστορία, αλλά και τον 4ο Ελληνα με τουλάχιστον τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και όπως είπε στις δηλώσεις του, η πορεία του δεν κλείνει εδώ, αφού ανανέωσε το ραντεβού του για το Λος Αντζελες το 2028, όπου αν είναι υγιής, εκεί θα βάλει και τέλος στην σπουδαία καριέρα του.

Μια καριέρα όπου ο Πετρούνιας μετράει 3 ολυμπιακά μετάλλια, 4 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και 9 σε ευρωπαϊκό, εκ των οποίων τα 7 χρυσά… Συνολικά στις 3 μεγάλες διοργανώσεις, μετράει 11 χρυσά, ένα ασημένιο και 4 χάλκινα. Πραγματικός «άρχοντας των κρίκων»

Οι Ελληνες με τουλάχιστον δύο ολυμπιακά μετάλλιαΤο ξέσπασμα σε κλάματα του Πετρούνια

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν αρκετά έντονες για τον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής. Τόσο η απουσία του από την οικογένειά του, όσο και τα προβλήματα που υπήρχαν με τους τραυματισμούς, αλλά και πολλά σχόλια που άκουγε, έφεραν πίεση, όμως λειτούργησε ευεργετικά. 

Μετά την προσπάθεια του τελευταίου φιναλίστ, του Νταβντιάν από την Αρμενία, η κάμερα εστίασε στους Κινέζους, όμως πίσω τους, ο Λευτέρης Πετρούνιας πνιγόταν στις αγκαλιές του προπονητή του και της υπόλοιπης ομάδας. Ξέσπασε σε κλάματα καθώς αυτό το μετάλλιο σήμαινε πολλά περισσότερα, ίσως ακόμη και από το χρυσό στο Ρίο. 

Τα κλάματα συνεχίστηκαν και στη μικτή ζώνη όπου η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση, εμφανίστηκε για να τον αγκαλιάσει. 

Οταν ήρθε η ώρα της απονομής, η συγκίνηση ήταν εκεί, όμως ήρθαν και τα χαμόγελα.

Χαμόγελα και μια υπόσχεση του πρωταθλητή των κρίκων για μια τέταρτη απόπειρα το 2028, για να φτάσει τους «μύθους» Πύρρο Δήμα (ο οποίος ήταν στο Μπερσί με ελληνική σημαία για να τον υποστηρίξει) και Κωνσταντίνο Τσικλητήρα… Αφού όμως πρώτα κάνει ένα διάλειμμα για να τον δει λίγο η οικογένειά του…

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία έχασαν το χρυσό στα 4Χ100μ μικτής – Παγκόσμιο ρεκόρ ο Φίνκε (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Λευτέρη Πετρούνια (videos)

Ολυμπιακοί 2024 – Πετρούνιας: «Είχα μαζί μου όλη την Ελλάδα» – «Ραντεβού στο Λος Άντζελες το 2028» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα