Τα μυστικά για να ψαρέψουμε χταπόδια

ΕΛΛAΔΑ

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να βουτήξουμε. Να βουτήξουμε, για να κάνουμε μια έρευνα του βυθού, και φυσικά να ψάξουμε για τα σημάδια που θα αναφερθούν παραπάνω. Το ψάρεμα χταποδιού, είναι ιδιαίτερα ιδιόμορφο, και δεν εξαρτάται από τον εξοπλισμό μας, όπως ισχύει για τα ψάρια. Τα χταπόδια, έχουν συγκεκριμένους τόπους που επισκέπονται κατά την διάρκεια του κύκλου της σύντομης ζωής τους. Για να κάνουμε αποδοτικό αυτό το ψάρεμα, πρέπει να βρούμε τους τόπους αυτούς. Και για να βρούμε αυτούς τους τόπους, πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στον βυθό. Διαλέγουμε μια μέρα με καλό καιρό, ήρεμα

νερά ώστε να έχει διαύγεια ο βυθός, και βουτάμε, ξεκινώντας την έρευνα!

Τι πρέπει όμως να ψάξουμε? Ας δούμε τώρα λεπτομερώς, τα σημάδια, που μαρτυρούν την ύπαρξη των πραγματικά μεγάλων χταποδιών. Το πρώτο και χαρακτηριστικότερο πράγμα, που μαρτυράει την δραστηριότητα των χταποδιών, είναι τα κοχύλια. Ένας βυθός με διάσπαρτες ανοιγμένες γυαλιστερές, κυδώνια κτλ, δείχνει πως στην περιοχή, κυκλοφορούν χταπόδια. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερα είναι τα κελύφη των οστράκων, τόσο μεγαλύτερα και τα χταπόδια. Την νύχτα, τα χταπόδια συνηθίζουν να βγαίνουν από τα θαλάμια τους και να πηγαίνουν στα αμμουδερά σημεία, σκάβοντας λάκκους στην άμμο, προς εύρεση αυτών των εκλεκτών μεζέδων. Αυτοί οι λάκκοι, είναι το δεύτερο σημάδι το οποίο αναζητούμε. Σε βυθό με εναλλαγές βράχων-άμμου, αν κυκλοφορούν χταπόδια, θα δούμε εμφανώς μεγάλες λακκούβες στην άμμο, και ανοιγμένα όστρακα περιμετρικά ή γενικά γύρω από αυτές. Σε μικρή απόσταση από αυτές, είναι σίγουρο πως φωλιάζουν χταπόδια καλού μεγέθους.

Πέρκες-χάνοι: Ένας βυθός με αισθητά αυξημένη την παρουσία πέρκας και χάνου, είναι σημάδι πως τριγύρω, φωλιάζουν χταπόδια. Οι πέρκες και οι χάνοι, είναι ψάρια που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, το περνάνε δίπλα στα χταπόδια. Τρέφονται από τα υπολείμματα των τροφών του χταποδιού ( ψάρια,όστρακα ) και κυκλοφορούν γύρω από τα σημεία που φωλιάζουν. 

meteo-hellas

χταπόδιαμυστικάψάρεμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα