Τα όρια για την προστασία της α' κατοικίας - Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

ΠολιτικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου με θέμα τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της α' κατοικίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοφίρες, το ανώτατο όριο ως προς το υπόλοιπο του δανείου θα είναι στις 130.000 ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές αυτό το όριο καλύπτει το 90% των δανειοληπτών.

Η διάσωση της α' κατοικίας θα γίνεται με βάση την εμπορική της αξία και κλειδώνει στις 250.000 ευρώ.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε κείμενο που θα αποσταλεί προς έγκριση στους θεσμούς προκειμένου στη συνέχεια να ψηφιστεί

στην εθνική αντιπροσωπεία και να αποτελέσει το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει από 1ης Μαρτίου.

Οι δανειολήπτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορούν να προστατεύουν την πρώτη τους κατοικία, ρυθμίζοντας την οφειλή τους με επιτόκιο 2% και διάρκεια αποπληρωμής έως και 25 έτη. Προβλέπεται κούρεμα για χαμηλά εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και επιδότηση του 1/3 της μηνιαίας δόσης για εισοδήματα έως 7.000 ευρώ.

Η προστασία θα παρέχεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί, και θα δίνει τη δυνατότητα επιδότησης από την πλευρά του κράτους για δανειολήπτες με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Όποιος κάνει την αίτηση στη σχετική πλατφόρμα θα αίρεται αυτομάτως το τραπεζικό του απόρρητο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και οι κ. Τσακαλώτος (προσήλθε αργότερο στο Μαξίμου με τον κ. Τσίπρας) Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Λιάκος και Φωτίου.

Μαξίμουόριαα' κατοικίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα