Θεοχαράκης: Πολιτική απόφαση το αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά από τις μαραθώνιες συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Brussels Group και την τηλεδιάσκεψη των τεχνικών εμπειρογνωμόνων στο Euroworking Group, o γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι «είναι πολιτική απόφαση το αν θα καταλήξουμε

σε συμφωνία ή όχι».

Ο Νίκος Θεοχαράκης ανέφερε ότι στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν πολλά θέματα, ωστόσο παραμένουν ακόμη σημαντικές διαφορές.

«Μιλήσαμε για αρκετές ώρες με όλους τους θεσμούς, και τους τέσσερις δηλαδή, καθώς επίσης είχαμε και από την ελληνική κυβέρνηση άτομα τα οποία ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν φιλικό, θετικό, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρώσουμε αν αποφασίσουμε τελικά να συμφωνήσουμε», είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διαφορές αυτές εντοπίζονται «σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Δεν είναι μόνο ένα και δύο» υπογράμμισε ο κύριος Θεοχαράκης.

«Οι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι» επισήμανε ο .γ.γ του υπουργείου Οικονομικών.

ΘεοχαράκηςσυμφωνίαBrussels GroupEuroworking Groupπολιτική απόφαση
Keywords
Τυχαία Θέματα