Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που έπαιρνε αναρρωτικές με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 31χρονος αστυνομικός που συνελήφθη, καθώς προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σύμφωνα με το voria, νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατά εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκδοση ιατρικής πιστοποίησης, απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Ο αστυνομικός συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος μετά από καταγγελία που ανέφερε ότι ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Μία σύλληψη για τη χθεσινή μεγάλη φωτιά στη Κάντανο

Ντέμη Γεωργίου: Θλίψη στο τελευταίο αντίο της σεφ

Άδωνις Γεωργιάδης: Γυναικολόγος του ΕΣΥ έγραψε τραγούδι και του το… αφιερώνει – «Αρχηγέ της υγείας φρουρέ, που στις πλάτες μας παίζεις παιχνίδια σικέ» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Ποινική,thessaloniki, poiniki