Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη – «Δεν γνώριζα ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος»

Στη φυλακή οδηγείται ο 46χρονος οδηγός, που παρέσυρε ζευγάρι και το δίχρονο παιδάκι τους, το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και πως δεν γνώριζε ότι ο δρόμος ήταν επικίνδυνος, καθώς δεν ήξερε την περιοχή.

Σε βάρος του

έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων, καθώς και για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Ο 46χρονος είχε «πιαστεί» 5 φορές να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλ πάνω από το όριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 46χρονος είχε εντοπιστεί πέντε φορές να οδηγεί με ποσοστό αλκοόλ πάνω από το όριο. Η πρώτη φορά ήταν το 2007 και τελευταία το 2020. Μάλιστα, το 2014 του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για 90 μέρες και το 2017 για 180.

Το ζήτημα είναι ότι ο νόμος ορίζει πως για την οριστική αφαίρεση του διπλώματος θα πρέπει ο οδηγός να βρεθεί (σε βαθμό πλημμελήματος) με αλκοόλ πάνω από 0,5 για δύο φορές, εντός διετίας.

Στην περίπτωση του 46χρονου, πήγε μία πάνω από το όριο και μία κάτω, εντός της διετίας, οπότε γλίτωσε την αφαίρεση του διπλώματος.

Διαβάστε επίσης:

Μπαράζ τροχονομικών ελέγχων σε Αττική και Θεσσαλονίκη – 1.300 παραβάσεις και 5 συλλήψεις (Video)

Χανιά: 25χρονος έκλεισε διαδικτυακό ραντεβού με κοπέλα και τον περίμεναν έξι κουκουλοφόροι

«Σιδηροδρομική Αστυνομία» στον ΟΣΕ – Ποια μέτρα εισηγείται η διοίκηση για την ασφάλεια δρομολογίων και υποδομών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 46χρονος, Θέρμη – Δεν,thessaloniki, 46chronos, thermi – den