Τι άλλαξε στον χώρο της άθλησης εν μέσω πανδημίας – Η επόμενη μέρα

Ένας από τους τομείς που έπληξε ιδιαίτερα η πανδημία του SARS-COV-2 είναι o χώρος της φυσικής άσκησης που άλλαξε τις συνήθειες μας.

Η γυμναστική είναι διαφορετική το 2021. Εφόσον τα γυμναστήρια δεν προβλέπεται να ανοίξουν σύντομα, καθημερινά στα Social Media βλέπουμε δεκάδες βίντεο με σκοπό οι γυμναστές και τα γυμναστήρια να απαλύνουν τις δύσκολες στιγμές των μελών τους και μη. Ο χώρος του fitness φαίνεται να αλλάζει..

Υψηλά πρότυπα υγιεινής

Το lockdown

ώθησε όσους αγαπούν την άθληση να συνεχίσουν να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, πολλοί παρέμειναν σε φόρμα με τρέξιμο, περπάτημα, ασκήσεις γυμναστικής που έκαναν μόνοι τους ή μέσω δωρεάν ψηφιακών υπηρεσιών.

Η έρευνα έδειξε ότι ένα υψηλό ποσοστό (73%) σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτό τον εναλλακτικό τρόπο άσκησης στο μέλλον. Ακόμα όμως και όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στο γνώριμο χώρο του γυμναστηρίου, θέτουν ως προϋπόθεση τα υψηλά πρότυπα υγιεινής.

‘Ασκηση στο σπίτι

Μερικοί γενναίοι δε χρειάστηκαν καν την αίσθηση “υποχρέωσης” ενός μαθήματος στο διαδίκτυο. Απλώς ξεκίνησαν να γυμνάζονται μόνοι στο σπίτι, ενσωματώνοντας αερόβια με τις απαραίτητες βόλτες για τρέξιμο και περπάτημα, κάνοντας ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή με όργανα στο σπίτι.

Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για να φτιάξετε στο διαδίκτυο πρόγραμμα γυμναστικής. Βέβαια, στην ίδια κατηγορία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και το personal training μέσω βιντεοκλήσης.

Υγιές σώμα και πνεύμα

Εδώ και αρκετά χρόνια η yoga, το Pilates και γενικά τα είδη άσκησης όπου χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό ο νους υπήρχαν στα trends των πιο μυημένων σε ανατολικές φιλοσοφίες.

Η πανδημία, όμως, τους έδωσε νέα ώθηση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, πλέον, επιθυμούν να συνδυάσουν τη σωματική προπόνηση με την ψυχική χαλάρωση, αλλά και την πνευματική ανάταση. Αυτή η επιθυμία γεννιέται όχι μόνο από το άγχοςτης δουλειάς, αλλά και από το στρες της ανατροφής των παιδιών ή από οικονομικούς και υγειονομικούς φόβους που τώρα είναι πιο έντονοι.

Λιγότερη έμφαση στην εικόνα, περισσότερο στην υγεία

Ένα πολύ καλό πράγμα που συνέβη το 2020 ήταν ότι η βιομηχανία του fitness σταμάτησε να χρησιμοποιεί τόσο πολύ την εικόνα ως διαφημιστικό μέσο – βγάζοντας κέρδος μέσα από τις ανασφάλειες των καταναλωτών για το σώμα τους – και έστρεψε την προσοχή της περισσότερο στην υγεία.

Άλλωστε, είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε πως πρέπει να γυμναστούμε για να είμαστε υγιείς, παρά “για να είμαστε όμορφοι και επιθυμητοί”.

Γυμναστήρια εξωτερικού χώρου

Στο τέλος του 2020, είδαμε σε χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα να γίνονται ομαδικά μαθήματα γυμναστικής και γιόγκα σε πάρκα.

Είδαμε γυμναστήρια να βγάζουν τα όργανά τους έξω και να αφήνουν στους πελάτες να γυμνάζονται χωρίς να βρίσκονται σε κλειστό χώρο.

Μάλιστα, οι ειδικοί πιστεύουν πως τα γυμναστήρια εξωτερικού χώρου είναι ένας τομέας που θα μας απασχολήσει πολύ φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα