Τηλεθέαση – Top 10 18/11/2021: Τα τηλεπαιχνίδια πιέζουν

Πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα των προτιμήσεων των τηλεθεατών δεν θα μπορούσε να υπάρχει.

Οι εξελίξεις στην πλοκή των επεισοδίων των σειρών «Σασμός», «Η γη της ελιάς» και «Άγριες μέλισσες» είναι τέτοιες που σχεδόν προεξοφλούν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στις πρώτες τρείς θέσεις.

Ωστόσο εκείνο που με τον καιρό αλλάζει είναι η δυναμική που αναπτύσσουν τα τηλεπαιχνίδια.

Η τηλεθέαση τους, πόντο- πόντο, βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. «Ο τροχός της Τύχης» και το «Deal», ωθούν τον δείκτη μέτρησης της Nielsen Audience Measurement

προς τα πάνω και διαμορφώνουν συνθήκες πίεσης για τους «πρωταθλητές» της τηλεθέασης παρά την όποια απόσταση ασφαλείας υπάρχει μεταξύ των δύο γκρουπ διαφορετικών τυπολογιών (σειρές μυθοπλασίας- τηλεπαιχνίδια).

Η σατιρική εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» αναμετράται κάθε φορά με τον εαυτό της και η κατάταξη της, άρα η απήχηση της, εξαρτάται από το περιεχόμενο κάθε επεισοδίου.

Τα δελτία ειδήσεων Star και Σκάι, είναι πάντα στο κάδρο με τα «καλύτερα», ωστόσο η πληροφόρηση για την ίδια θεματολογία που αρχίζει από νωρίς με τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και δεν μεταβάλλεται στην ατζέντα των δελτίων δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για υπέρβαση και ανατροπή.

Για να βιώσουν μέρες του μακρινού ένδοξου παρελθόντος τα κεντρικά δελτία ειδήσεων χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, μοντέλου, τόλμη και αποφασιστικότητα για την αναβάθμιση του περιεχομένου και της τηλεθέασης κατ επέκταση.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Ετοιμάζει νέα «ομοβροντία» μυθοπλασίας

Σασμός: Μεγάλη αναστάτωση στο χωριό – Πτώμα εντοπίζεται σε χαντάκι

ΕΔΟΕΑΠ: Αντιδραση από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Keywords
Τυχαία Θέματα