Τις πληγές της τραγωδίας μετράει το Μαξίμου

Πολιτική

Τις πληγές της επόμενης μέρας μετράει το Μαξίμου, αν και περιμένει όσο περνούν οι ώρες να ξεδιπλωθεί όλη η εικόνα της τεράστιας καταστροφής ώστε να προχωρήσει σε έναν πλήρη απολογισμό που θα επιτρέψει να διερευνηθούν οι ευθύνες. Η δύσκολη νύχτα δίνει τη σκυτάλη σε μια εξίσου δύσκολη μέρα, με το πρωθυπουργό να βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση από όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και δίνοντας κατευθύνσεις δράσης όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,

θα λάβει χώρα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 14:00 για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.

«Ασύμμετρο φαινόμενο»

Χθες, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα πρώτο στίγμα χθες το βράδυ όταν εξερχόμενος της σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο». Φράση που άφηνε να εννοηθεί η εκτίμηση ότι η κατάσταση με τα τρία μέτωπα και τις πολλές εστίες στα δυτικά και τα ανατολικά της Αττικής και τις καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) ήταν πάνω από τις δυνάμεις της Πολιτείας για να μπορέσουν να τεθούν εγκαίρως υπό έλεγχο και να αποτραπεί η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής χθες αργά λίγο μετά τις 23.30 έχοντας διακόψει την επίσκεψή του στη Βοσνία και επιστρέφοντας εσπευσμένως στην Αθήνα. Στη (διαρκή) σύσκεψη του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας μετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί (Τόσκας, Σκουρλέτης, Σπίρτζης, Φάμελλος, Πολάκης), η περιφερειάρχης Αττικής, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Μάλιστα ένα τμήμα της ενημέρωσης του αρχηγού της Πυροσβεστικής προς τον πρωθυπουργό μεταδόθηκε ζωντανά και στη συνέχεια οι κάμερες έκλεισαν για να συνεχιστεί η σύσκεψη.

Εξερχόμενος ο πρωθυπουργός όπως προαναφέρθηκε έκανε λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο», αναφέρθηκε στην ευρεία κινητοποίηση της Πολιτείας και της Πυροσβεστικής και συνέστησε ενότητα και ψυχραιμία ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές στην προσπάθειά τους να σώσουν τις περιουσίες τους. Πάντως ήταν έκδηλη η αμηχανία καθώς ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στις παραλίες αλλά απέφυγε να αναφερθεί στους δύο νεκρούς, αριθμός που ήταν επίσημος εκείνη τη στιγμή.

ΤσίπραςΜαξίμουπυρκαγιάκαταστροφήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα