Το BBC ακύρωσε τη συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον – Γκάφα ολκής από τη δημοσιογράφο, του έστειλε κατά λάθος τις σημειώσεις της

Το BBC ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον, αφού η δημοσιογράφος Laura Kuenssberg έστειλε κατά λάθος στον πρώην πρωθυπουργό τις σημειώσεις της.

Η δημοσιογράφος του BBC, Laura Kuenssberg, επρόκειτο να πάρει συνέντευξη από τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ωστόσο μία… γκάφα της άλλαξε τα σχέδια.

To κανάλι του

BBC ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον, για το βράδυ της Πέμπτης, ακυρώνεται.

Ο λόγος είναι πως η δημοσιογράφος καναλιού, Laura Kuenssberg, που θα έθετε τις ερωτήσεις στον πρώην βρετανό πρωθυπουργό, του έστειλε κατά λάθος μέσω email τις σημειώσεις της συνέντευξης αντί να τις στείλει στην ομάδα της.

Η πολιτική συντάκτρια παραδέχτηκε δημόσια τη γκάφα της με ανάρτηση στο X εξηγώντας τι συνέβη.

While prepping to interview Boris Johnson tomorrow,  by mistake I sent our briefing notes to him in a message meant for my team. That obviously means it’s not right for the interview to go ahead. It’s very frustrating, and there’s no point pretending it’s anything other than…

Laura Kuenssberg (@bbclaurak) October 2, 2024

Επιπλέον χαρακτήρισε το περιστατικό «εξοργιστικό», «ντροπιαστικό και απογοητευτικό», ενώ κατέληξε στην ανάρτηση γράφοντας πως παρόλη την ντροπή «η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική».

Άλλοι δημοσιογράφοι προσφέρθηκαν να κάνουν τη συνέντευξη στη θέση της Kuenssberg, ζητώντας από το το BBC να μην την ακυρώσει.

Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε ότι το λάθος της Kuenssberg κατέστησε τη συνέντευξη της Πέμπτης «ανούσια» και ότι τόσο το BBC όσο και η ομάδα του Τζόνσον συμφώνησαν να την ακυρώσουν.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2019 έως το 2022, θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed».

Η Kuenssberg είχε προηγουμένως ερευνήσει την κυβέρνησή του στο Panorama – Partygate: Inside the Storm, και έκανε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια των Συντηρητικών σε μια τριμερή σειρά του BBC Two, με τίτλο: «Laura Kuenssberg: state of chaos».

Σύμφωνα με τον Guardian, εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε επίσης:

Reuters και CNN εφαρμόζουν πλαφόν στην δωρεάν ενημερωση απότις ιστοσελίδες τους

MME ΣΥΡΙΖΑ: «Λευκός καπνός» για τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
BBC, Μπόρις Τζόνσον – Γκάφα,BBC, boris tzonson – gkafa