Το μήνυμα του Τσίπρα, οι εθελοντές του Κασσελάκη, το τηλέφωνο του Βερναρδάκη, η άνοδος Πιερρακάκη το… ασανσέρ του Δουδωνή

Καλημέρα σας

Οι δραματικές προειδοποιήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία και τον κίνδυνο, ουσιαστικά νέας χρεοκοπίας έδωσαν τον τόνο στη χθεσινή εκδήλωση του ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού.

Το μήνυμα δηλαδή ήταν ή αλλάζουμε (προοδευτικά) ή βουλιάζουμε (ξανά με τη ΝΔ)…

Μηνύματα για τα εσωκομματικά δεν υπήρξαν.

Το μόνο μήνυμα ίσως ήταν οι… παρουσίες και οι… απουσίες.

Ήταν εκεί ο Φάμελλος, ο Φαραντούρης και ο… Γκλέτσος, αλλά όχι ο Πολάκης από τους υποψήφιους προέδρους

που αναγνωρίζει η κεντρική επιτροπή.

Οι περισσότεροι βουλευτές που δεν είναι με τον Κασσελάκη, ένας της… Νέας Αριστεράς, η Αθηνά Λινού, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο κασσαλικός Αποστολάκης, που έμεινε για πολύ λίγο.

Ήταν δηλαδή κομμάτια που θύμιζαν τον… παλιό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τον «όλο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτός πάει, είναι οριστικά παρελθόν…

Εθελοντές

Σφαίρα πάει μαθαίνω το site odikosmassyriuza, στο οποίο εγγράφονται οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και οι εθελοντές για τη μάχη ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαν δίκιο τελικά όσοι από τους αντιπάλους του φώναζαν για το site. Μάλλον είχαν αντιληφθεί ότι θα συγκεντρώνονταν κόσμος.

Μέχρι χθες βράδυ είχαν γραφτεί συνολικά 18.000 άνθρωποι, 4.000 εκ των οποίων δήλωσαν και εθελοντές.

Αν πάει με αυτό το ρυθμό, θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι όσων είχαν την ιδέα να τον αποκλείσουν από τις εκλογές, επειδή κατάλαβαν ότι στις κάλπες ο Κασσελάκης πάει ως απόλυτο φαβορί.

Σήμερα Τετάρτη ο Κασσελάκης έχει απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς του να συγκεντρωθούν στα νέα γραφεία του επιτελείου του για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αναμένεται να υπάρξει κοσμοσυρροή. Από περιέργεια και μόνο, φτάνει να γεμίσουν τα γραφεία εκεί στην Πειραιώς.

Το… πάρε με στο τηλέφωνο του Βερναρδάκη

Βέβαια εάν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις, ότι στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής πήραν μέρος και άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ από καιρό, δεν θα φτάνει ούτε η μισή Πειραιώς.

Είναι εκπληκτική η ιστορία του Βερναρδάκη. Ο οποίος είχε εκλεγεί το 2022 στην κεντρική επιτροπή, αλλά αμέσως μετά τις «πετυχημένες» προβλέψεις που έλεγε στον Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές του 2023 εξαφανίστηκε από το κόμμα. Πριν καν δηλαδή εμφανιστεί ο Κασσελάκης εκείνος είχε ουσιαστικά αποχωρήσει και δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του οργάνου.

Αλλά τη μέρα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής – 15 μήνες μετά δηλαδή – τον πήραν τηλέφωνο από την κεντρική επιτροπή για να… ψηφίσει επί της πρότασης μομφής. Αρχικά θα αναρωτήθηκε πώς στον άνεμο τον θυμήθηκαν. Αλλά μετά δεν το πολυσκέφτηκε. Ας ψηφίσω να ρίξω τον εκλεγμένο πρόεδρο, σκέφτηκε…

Η άνοδος Πιερρακάκη, η πτώση Χατζηδάκη

Από τη χθεσινή έρευνα της Alco – το δεύτερο μέρος δηλαδή- συγκράτησα τις αξιολογήσεις των υπουργών.

Δεν είναι ενθουσιασμένος ο κόσμος με τους περισσότερους υπουργούς.

Ουσιαστικά εκτός από 3, όλοι οι υπόλοιποι κινούνται στα ρηχά.

Υπάρχουν δύο αναμενόμενα ευρήματα και άλλες δύο εκπλήξεις.

Αναμενόμενη είναι η πρωτιά του Δένδια. Εδώ και καιρό είναι πρώτος στις διμοφιλίες για τους υπουργούς.

Αναμενόμενη και η τρίτη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη, αν και είναι σε μονοψήφιο ποσοστό (7%). Κρατάει μέρος από το κοινό του ο υπουργός Υγείας, αλλά οι σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίσσονται σε κάθε δημόσια εμφάνισή του φαίνεται να του έχουν κοστίσει.

Η μία έκπληξη είναι η δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο διαρκώς ανερχόμενος Κυριάκος Πιερρακάκης. Καίτοι διαχειρίζεται ένα καυτό χαρτοφυλάκιο, από το οποίο οι πιο πολλοί προκάτοχοί του έχασαν πολιτικά, εκείνος κρατάει και αυξάνει δυνάμεις.Και η δεύτερη έκπληξη, αν και για τους γνώστες δεν είναι και τόσο έκπληξη, είναι ο καταποντισμός του Χατζηδάκη στο 4% και την τέταρτη θέση.

Με τέτοιες επιδόσεις δελφίνος δεν λογίζεσαι…

Ο Δουδωνής και η διανομή ρόλων στο ΠΑΣΟΚ

Εντύπωση έχει κάνει στο ΠΑΣΟΚ η… μη αξιοποίηση σε κάποια υψηλή θέση του Παναγιώτη Δουδωνή.

Ο στενός συνεργάτης και σκληρός υποστηρικτής του Ανδρουλάκη περιορίστηκε στη θέση του τομεάρχη Εσωτερικών, αν και οι προοπτικές ήταν για κάτι πολύ καλύτερο – γιατί όχι και μέλος του Πολιτικού Κέντρου;

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ανδρουλάκης να κρατάει λίγο πίσω για να του αναθέσει αργότερα κάτι σημαντικό. Σαν ασανσέρ η πορεία του δηλαδή.

Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν είναι αυτή την ώρα αντιληπτό.

Στο μεταξύ, δύο πρόσωπα αντιμετωπίστηκαν από τον Ανδρουλάκη με εμφανή διάθεση να περιοριστεί ο ρόλος τους: Ο Μιχάλης Κατρίνης, που θα μπορούσε να έχει πιο υψηλή θέση από τομεάρχης Άμυνας, με την αξιοπρόσεκτη παρουσία του στη μάχη ηγεσίας. Και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την κατάσταση του ΕΣΥ – Τι λένε οι πολίτες για τα Τέμπη

ΚΚΕ: Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί ζητούν τα αυτονόητα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία τους

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κόστα: Σας στηρίζουμε πλήρως, είπε ο πρωθυπουργός στον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρα, Κασσελάκη, Βερναρδάκη, Πιερρακάκη …, Δουδωνή,tsipra, kasselaki, vernardaki, pierrakaki …, doudoni