Το περιεχόμενο αυτής της εικόνας αλλάζει ανάλογα με την ηλικία σας – Εσείς τι βλέπετε;

ΚΟΣΜΟΣ

 

Το τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα αλλάζει ανάλογα με την ηλικία σας!

Το έργο που βλέπετε στην εικόνα ονομάζεται "Η σύζυγός μου και η πεθερά μου" και είναι μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο

Εξαρτάται από την αντίληψη του σχήματος του προσώπου: Κάποιοι βλέπουν πρώτα μια νεαρή γυναίκα να στρέφει το κεφάλι της μακριά, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν πρώτα το προφίλ μιας ηλικιωμένης γυναίκας να κοιτάζει προς την αριστερή πλευρά της εικόνας.

Το απίστευτο είναι, ότι μπορείτε να δείτε μόνο την μία από τις δύο εκδοχές κάθε φορά και ποτέ και τις δύο μαζί

ταυτόχρονα.

Το πηγούνι της νεαρής γυναίκας είναι ταυτόχρονα η μύτη της γριάς και το πηγούνι της γριάς είναι ταυτόχρονα το στήθος της νεαρής γυναίκας.

Εάν αναρωτιέστε γιατί προσέξατε αρχικά την μία από τις γυναίκες και μάλιστα γιατί είδατα πρώτα την συγκεκριμένη, μια αυστραλιανή μελέτη του 2018 που διεξήχθη από δύο καθηγητές ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει σχέση με την ηλικία σας!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα νεαρότερα άτομα βλέπουν πρώτα τη νεαρή γυναίκα, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι βλέπουν πρώτα τη γριά.

Η μελέτη περιελάμβανε 393 συμμετέχοντες (242 άνδρες, 141 γυναίκες) από 18 έως 68 ετών, με διάμεση ηλικία 32 ετών. Τους έδειξαν την εικόνα για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ρωτήθηκαν για το φύλο και την ηλικία του ατόμου που είδαν.

Αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είδαν πρώτα τη νεαρή γυναίκα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν πιο νέοι. Όταν οι ερευνητές μελέτησαν το άνω και κάτω 10% των ηλικιών των συμμετεχόντων, διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτεροι είδαν πρώτα την ηλικιωμένη γυναίκα και οι νεαρότεροι είδαν πρώτα τη νεαρή γυναίκα.

Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιοριστεί εάν “οι προκαταλήψεις για την ηλικία επηρεάζουν την αρχική ερμηνεία μιας εικόνας σε υποσυνείδητο επίπεδο".

Αλλά ακόμα κι αν είδατε πρώτα την ηλικιωμένη κυρία, θυμηθείτε: Είστε τόσο νέοι όσο νιώθετε!

Πηγή: iatropedia

 

εικόναοπτική ψευδαίσθησηηλικίαέρευναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα