Το πόθεν έσχες του Κασσελάκη, τα νέα από τα γκάλοπ για Λατινοπούλου και Ζωή, ο Χαρίτσης για το ΠΑΣΟΚ και η ερμηνεία Σκέρτσου για τις τιμές

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου λοιπόν.

Και υποψιάζομαι πως όσο ενδιαφέρον δεν είχε η αντιπαράθεση εδώ και ένα δίμηνο που έχει ξεκινήσει γύρω από τις ευρωεκλογές, θα το αποκτήσει αυτές τις τελευταίες ημέρες.

Πώς; Με τη σύγκρουση για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, που ο ίδιος θα δημοσιοποιήσει απόψε.

Και αναμένεται φυσικά να απασχολήσει επί μέρες τη δημόσια συζήτηση – φοβάμαι ότι κάποιους θα τους διεγείρει το θέμα μόνο από κουτσομπολίστικη διάθεση.

Η απόφαση του Κασσελάκη,

πρέπει να σας πω δεν ήταν εύκολη.

Δεν είναι υποχρεωμένος, καίτοι ο ίδιος το είπε προ καιρού ότι θα το κάνει πριν τις ευρωεκλογές.

Η εισήγηση πολλών συνεργατών του ήταν να το πράξει μόνο όταν θα είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου. Η άποψή τους ήταν ότι αντί να συζητάμε για τα μείζονα προβλήματα, επί των οποίων η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, θα μιλάμε για κάτι εταιρείες στην Αμερική, για λογαριασμούς και άλλα περιουσιακά στοιχεία, που αυτή την ώρα δεν αφορούν τον Έλληνα πολίτη – στο κάτω κάτω ο Κασσελάκης τα απέκτησε πριν γίνει πολιτικός αρχηγός.

Αλλά ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός, ειδικά μετά τη χθεσινή αναφορά που έκανε στο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενημέρωσε τους επιτελείς του – εξεπλάγησαν οι περισσότεροι έμαθα – ότι θα το κάνει σήμερα το βράδυ, αναλαμβάνοντας και το σχετικό ρίσκο μίας αποπροσανατολιστικής συζήτησης, που θα προκαλέσει η κυβέρνηση.

Βέβαια, ο Κασσελάκης δεν θα έχει μόνο τα δικά του περιουσιακά στοιχεία στην ανακοίνωση που θα κάνει.

Αλλά θα τα αντιπαραβάλει με εκείνα του εκείνα του Μητσοτάκη, ζητώντας από τον πρωθυπουργό και τις ανάλογες εξηγήσεις περί του πόθεν.

Προβλέπω να γίνεται μύλος στο προεκλογικό σκηνικό…

Κινούμενη άμμος τα γκάλοπ

Από τα γκάλοπ που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, αλλά κυκλοφορούν στα επιτελεία έχω τα εξής:

Η ΝΔ είχε πτωτική τάση μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, αλλά αυτή συγκρατείται το τελευταίο τριήμερο. Το πού θα καθίσει το ποσοστό είναι ακόμα αβέβαιο, αλλά δύσκολο να χάσει το 31% με τα δεδομένα του σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καβατζάρει το 16%+, ή και το 17%, αλλά από κει και πάνω δεν υπάρχει σιγουριά. Γι’ αυτό ο Κασσελάκης δεν μιλάει εδώ και κάποια 24ωρα για τον πήχη του 20%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα αφηγήματος – ή διακυβεύματος όπως λένε – γι’ αυτό και δεν εμφανίζει καμία δυναμική.

Ο Βελόπουλος φαίνεται να χάνει δυνάμεις, ακόμα και προς την Λατινοπούλου, η οποία δείχνει πράγματι ικανή να περάσει το 3%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει μία στασιμότητα σε σχέση με τα κέρδη που εμφάνιζε το προηγούμενο διάστημα.

Η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και ο… Δούκας

Με διάψευση απάντησαν από τη Νέα Αριστερά σε κάποια σενάρια και φήμες που έφεραν το κόμμα αυτό να έχει συμφωνήσει ήδη για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Προέχει, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, πώς θα αποτυπωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο πρόσεξα ότι μιλάνε για διεργασίες που θα γίνουν για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη – με τη λογική συνεργασιών και συμπράξεων. «Μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος με ευρύτερες συγκλίσεις» ήταν η ενδιαφέρουσα αποστροφή.

Μία απορία πάντως την έχω: Οι πιο φανατικοί πολέμιοι του ΠΑΣΟΚ και των Πασόκων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν κατά κύριοι λόγο τα στελέχη που είναι τώρα στη Νέα Αριστερά – δεν εννοώ τον Χαρίτση, ο οποίος είχε πάντα ανοιχτή διάθεση. Πώς θα πάνε τώρα να συζητήσουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Εκτός κι αν εννοούν ή προσμένουν ότι μετά τις ευρωεκλογές θα εμπλακούν άλλα στελέχη, όπως ο Χάρης Δούκας και τότε έχει νόημα η αναζήτηση συμπόρευσης!

Πάνε οι αντοχές μας

Ευτυχώς που δεν ζω στην Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έμαθα – από τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου – ότι στη Γερμανία τα σούπερ μάρκετ έχουν φθηνά προϊόντα μεν, αλλά ποιοτικά είναι χειρότερα από αυτά που αγοράζουμε εδώ στην Ελλάδα.

Πληρώνουμε κάτι (ή πολύ) παραπάνω, αλλά δεν πιανόμαστε κορόιδα σαν τους Γερμανούς, που ψωνίζουν… κατιμά, δηλαδή!!!

Αλήθεια σας το λέω, ας τελειώσουν γρήγορα αυτές οι ευρωεκλογές, δεν αντέχουν άλλο τα αυτιά μας…

Διαβάστε επίσης:

Τα μηνύματα Μητσοτάκη για την Ευρώπη, απορίες για μία έρευνα, ο Αυτιάς χάνει από τη Βόζεμπεργκ και το αίνιγμα Σπυρόπουλος

Ο προεδρικός ιδεασμός του Φάμελλου, οι δυσοίωνες για τη ΝΔ έρευνες, ο ανασχηματισμός και ο Σκέρτσος, και τα σενάρια για την κατανομή των εδρών

Η κυβέρνηση «πληρώνει» τον Σκρέκα, το 33% μόνο σίγουρο δεν είναι για την κυβέρνηση, καντρίλιες στο ΠΑΣΟΚ για εκλεκτικές στηρίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, Λατινοπούλου, Ζωή, Χαρίτσης, ΠΑΣΟΚ, Σκέρτσου,kasselaki, latinopoulou, zoi, charitsis, pasok, skertsou